אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

לחמניות דבש בצורת שושנים

מתכון ללחמניות ביתיות בצורת פרח שהן אירוע בפני עצמן. יפהפיות כאלו בדרך כלל לא נשארות הרבה זמן על השולחן

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 01/03/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.9 63 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

3.5 כוסות (500 גרם) קמח

1 כפית מלח

2 כפות (25 גרם) סוכר

1 כף שמרים יבשים

1 ביצה בגודל L

2 כפות (30 מ"ל) שמן

2 כפות דבש

כ-3/4 כוס (180 מ"ל) מים פושרים

לזיגוג:

1 כף דבש מדוללת בכף מים רותחים

תבנית שקעים בגודל סטנדרטי

אופן ההכנה:

1 מנפים את הקמח אל תוך קערת המיקסר. מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב להטמעה. מחברים את וו הלישה, מוסיפים את הביצה, השמן והדבש, ולשים במהירות נמוכה.

2 מוסיפים בהדרגה את המים הפושרים עד לקבלת בצק אחיד. במידת הצורך מוסיפים עוד מים, כף אחת בלבד בכל פעם. לשים את הבצק כ-10 דקות. מעבירים לקערה נקייה משומנת קלות. משמנים את הבצק היטב מכל צדדיו, ומניחים להתפחה כשעה וחצי, עד שהבצק הכפיל את נפחו.

3 מעבירים את הבצק למשטח עבודה נקי ובעזרת מערוך מרדדים לעלה בעובי של 1/2 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר של כ-8 ס"מ. מניחים בכל פעם 4 עיגולי בצק באופן חופף זה על גבי זה. מגלגלים מהחלק הקרוב אלינו ליצירת גליל קצר ועבה. חוצים את הגליל במרכזו, ומניחים בתבנית שקעים משומנת היטב כשהצד החתוך כלפי מטה.

4 מניחים לתפיחה נוספת כ-20 דקות. בינתיים מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

5 אופים כ-20-25 דקות, עד שהלחמניות תפוחות ושחומות. מוציאים מהתנור ומיד מברישים בדבש המדולל. מצננים לחלוטין ומגישים.

מבוסס על פי רעיון מתוך BakingGlory

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!