אוכל
צילום׃ דניאל לילה, יחסי ציבור

קוסקוס ביתי

אם הייתם יכולים להשתמש רק במתכון קוסקוס אחד, זה המתכון. סמדי בומבה לא טועה

סמדר וקנין | null | פורסם 08/09/11 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 124 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1 ק"ג סולת

4 כוסות מים

כפית מלח

כוס שמן

מעט פלפל לבן

1/2 כוס שמן

אופן ההכנה:

1 מניחים את הסולת בקערה שטוחה ומעט עמוקה.

2 מטפטפים על הסולת כוס מים, מערבבים ביד ויוצקים עיגולים קטנים. יש לשים לב לא לשפוך את הכוס במכה אחת, טיפות טיפות.

3 מנפים את הפירורים בנפה עדינה, אחרי הניפוי מומלץ לערבב בצורה סיבובית עם שתי כפות ידיים.

3 מערבבים ביחד עם גרגירי הקוסקוס את כפית המלח, כוס השמן ואת הפלפל הלבן.

4 ממלאים את סיר האידוי של הקוסקוס במים, מניחים בפנים את גרגירי הקוסקוס.

5 מביאים לרתיחה של 45 דקות.

6 שופכים את הקוסקוס לקערה עמוקה (יוצא גוש), שופכים עליו 3 כוסות מים ומניחים בצד ל15 דקות לספיגת המים.

7 לוקחים מזלג ומתחילים לגרד את הגוש, ובעזרת היד מפוררים אותו.

8 שוב מעבירים אותו בנפה.

9 מוסיפים 1/4 כוס שמן, מערבבים ומחזירים לסיר האידוי לעוד 30 דקות.

אופן הכנה:

1 מניחים את הסולת בקערה שטוחה ומ

אופן הכנה:

1 מניחים את הסולת בקערה שטוחה ומעט עמוקה.

2 לוקחים כוס מים ומתחילים ע"י טיפטוף על הסולת את המים, מערבבים ביד ליוצקים עיגולים קטנים, יש לשים לב לא לשפוך את הכוס במכה אחת, טיפות טיפות

3 מנפים את הפירורים בנפה עדינה, אחרי הניפי מומלץ לערבבו בצורה סיבובית בן שתי כפות ידיים.

3 לוקחים 1 כפית מלח, 1/4 כוס שמן מעט פלפל לבן מערבבים ביחד עם גרגירי הקוסקוס.

4 ממלאים את סיר האידוי של הקוסקוס במים, מניחים את גרגירי הקוסקוס הסיר אידוי (החורים)

5 מביאים לרתיחה של 45 דקות.

6 שופכים את הקוסקוס לקערה עמוקה (זה יוצא גוש) שופכים עליו 3 כוסות מים ומניחים בצד ל15 דקות לספיגת המים

7 לוקחים מזלג ומתחילים לגרד את הגוש , ובעזרת היד מפוררים אותן.

8 שוב מעבירים אותו בנפה

9 מוסיפים 1/4 כוס שמן לערבב ולהחזיר לסיר אידוי לעוד 30 דקות

עט עמוקה.

2 לוקחים כוס מים ומתחילים ע"י טיפטוף על הסולת את המים, מערבבים ביד ליוצקים עיגולים קטנים, יש לשים לב לא לשפוך את הכוס במכה אחת, טיפות טיפות

3 מנפים את הפירורים בנפה עדינה, אחרי הניפי מומלץ לערבבו בצורה סיבובית בן שתי כפות ידיים.

3 לוקחים 1 כפית מלח, 1/4 כוס שמן מעט פלפל לבן מערבבים ביחד עם גרגירי הקוסקוס.

4 ממלאים את סיר האידוי של הקוסקוס במים, מניחים את גרגירי הקוסקוס הסיר אידוי (החורים)

5 מביאים לרתיחה של 45 דקות.

6 שופכים את הקוסקוס לקערה עמוקה (זה יוצא גוש) שופכים עליו 3 כוסות מים ומניחים בצד ל15 דקות לספיגת המים

7 לוקחים מזלג ומתחילים לגרד את הגוש , ובעזרת היד מפוררים אותן.

8 שוב מעבירים אותו בנפה

9 מוסיפים 1/4 כוס שמן לערבב ולהחזיר לסיר אידוי לעוד 30 דקות