חצילים מאודים ברוטב אסייתי
סלט חצילים בלי טיגון? כבר קנינו. הוסיפו לזה את הארומה העדינה של הג'ינג'ר, העוקצנות של החומץ, החרפרפות של הצ'ילי והעומק של רוטב הסויה - וקיבלתם תוספת מעולה, ואפילו דלת קלוריות, לארוחה אסייתית ביתית
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
אצבע ג'ינג'ר, מגורדת בפומפייה
חציל שלם ארוך
1 בצל ירוק, קצוץ דק
1 כפית שום כתוש
2 כפות רוטב סויה
1/4 כוס חומץ רגיל
2 כפיות שמן שומשום
4 כפות סוכר
1/4 כפית פלפל שאטה גרוס או פפריקה חריפה
1 כף שומשום שלם
אופן ההכנה:
1 ממלאים סיר גדול במים עד שלושת-רבעי מהגובה, מוסיפים את הג'ינג'ר ומביאים לרתיחה. פורסים את החציל לאורכו ל-4 רבעים. חוצים כל רבע לעוד 3 רצועות ארוכות (כל רצועה בעובי של כ-3 ס"מ) וחותכים לקוביות.
2 מעמידים מעל הסיר עם המים הרותחים כלי לאידוי מבמבוק (ניתן לרכוש בכל הרשתות) או מסננת רגילה ממתכת - אבל חשוב להקפיד על מכסה תואם שימנע את יציאת האדים.
3 מאפשרים למים לרתוח במתינות ומסדרים בכלי לאידוי שכבה אחת של החצילים. מאדים למשך 5 דקות לפחות, עד שהחצילים מתרככים מעט, וחוזרים על הפעולה עם נגלה נוספת של חצילים. חשוב מאוד לאדות בכל פעם רק שכבה אחת.
4 מערבבים את שאר המרכיבים בקערה ליצירת מרינדה. מעבירים את החצילים המאודים לקערה, ודואגים לכסות אותם היטב כדי שיספגו את מרב הטעמים.
5 מעבירים לכלי להגשה, או שומרים בצנצנת במקרר למשך שבוע לפחות.
בקרו בבלוג של מאיר - ביסטייל
>> בשבוע שעבר הכנו תבשיל הורס של בשר וירקות
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!