צילום׃ istockphoto
עלי גפן ממולאים
מנה צמחונית מפנקת ובריאה בבישול איטי
| טבע הריפוי
| פורסם 30/12/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
עלי גפן (טריים או משומרים)
2 וחצי כוסות אורז עגול לא מבושל
2 עגבניות קצוצות
5 בצלים ירוקים קצוצים
1 וחצי כפות מלח גס
1 וחצי כפות מלח לימון
מעט פלפל שחור
2-3 תפוחי אדמה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-100 מעלות. 2. פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות ומסדרים בשכבה בסיר רחב. 1. שוטפים את עלי הגפן ומערבבים את חומרי המילוי. 2. מניחים מעט מן המילוי במרכז העלה ומגלגלים. מקפלים מהקצוות שלא יתפרק ומניחים הפוך (כשהפתח למטה) בסיר המרופד בפרוסות תפוחי אדמה. 3. מכסים במים, להביא לרתיחה. להכניס לתנור שחומם מראש, ל 7-8 שעות