אוכל
צילום׃ istockphoto

עלי גפן ממולאים

מנה צמחונית מפנקת ובריאה בבישול איטי

| טבע הריפוי | פורסם 30/12/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.3 27 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

עלי גפן (טריים או משומרים)
‏2 וחצי כוסות אורז עגול לא מבושל‏
‏2 עגבניות קצוצות‏
‏5 בצלים ירוקים קצוצים
‏1 וחצי כפות מלח גס‏
‏1 וחצי כפות מלח לימון‏
מעט פלפל שחור
‏2-3 תפוחי אדמה‏

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-100 מעלות. 2. פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות ומסדרים בשכבה בסיר רחב. 1. שוטפים את עלי הגפן ומערבבים את חומרי המילוי. 2. מניחים מעט מן המילוי במרכז העלה ‏ומגלגלים. מקפלים מהקצוות שלא יתפרק ומניחים הפוך (כשהפתח למטה) בסיר המרופד בפרוסות תפוחי אדמה. ‏ 3. מכסים במים, להביא לרתיחה. להכניס לתנור שחומם מראש, ל 7-8 שעות