אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

מג'דרה מאורז אדום ועגבניות

תבשיל אורז ועדשים בעגבניות צלויות ותימין

מכון אברהמסון | mako אוכל | פורסם 12/09/11 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1 כוס עדשים ירוקות

1/2 ק"ג עגבניות שרי צהובות או אדומות

1/2 כוס+3 כפות שמן זית

11/2 כוסות מים

2 ענפי תימין טריים

מלח ופלפל שחור

1 כפית כמון

1 כוס אורז אדום

אופן ההכנה:

1 בסיר עמוק, מכסים את העדשים במים ומבשליםו כ-12 דקות או עד שהעדשים מתרככות לגמרי. מסירים מהאש ומסננים.

2 מחממים את התנור לחום נמוך בנוני (150 מעלות).

3 מניחים את העגבניות בקערה, מוסיפים חצי כוס שמן, תימין, מלח ופלפל וערבבו לשילובם.

4 מעבירים לתבנית ואופים כחצי שעה, או עד שהעגבניות מתכווצות מעט.

5 יוצקים לסיר את ה-3 כפות שמן זית הנותרים, הוסיפו את הכמון, מערבבים ומטגנים כ-2 דקות.

6 מוסיפים את האורז והמים מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים כ-15 דקות.

7 מעבירים את האורז לקערה, מוסיפים את העדשים והעגבניות האפויות יחד עם הנוזלים, מערבבים ומגישים.

מתכונים אלו מוגשים לציבור מטעם צוות המומחים של מכון אברהמסון , המכון הוותיק בישראל עם 26 שנות הצלחה ואלפי מטופלים בגמילה מעישון מסוכר ומגלוטן וגמילה מהתמכרויות. מומחי המכון אספו בסיוע לקוחותיו מגוון רחב של מתכונים ללא גלוטן וסוכר .מתכונים אלו  גובשו לספר מתכונים חדש אשר ייצא בשבועות הקרובים בשיתוף רשת צומת ספרים ויימכר בחנויות הרשת עם עשרות מנות מקוריות וטעימות.

קישור לאתר המכון: http://www.abrahamson.co.il