אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

מאפינס בצל וגבינות

הפשטידה הנוסטלגית הופכת למאפה אישי וטעים שמשלב בין שני סוגי גבינות ובצל מטוגן מתקתק

עז תלם | mako אוכל | פורסם 01/01/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 45 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

1/3 כוס שמן זית

1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות

150 גרם גבינה בולגרית, מפוררת

¾ 1 כוסות (250 גרם) קמח לבן

2 כפות גבינה כחושה לאפייה

¾ כוס (180 מ"ל) יוגורט נוזלי

½ כוס מים או חלב

2 ביצים

2 כפיות אבקת אפייה

2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק

מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1.מחממים 3 כפות משמן הזית במחבת מעל להבה בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים אגב ערבוב כ-10 דקות, עד שהבצל נראה שקוף ומעט מזהיב בקצוות. מעבירים לקערה ומניחים לו להתקרר.

 

2 מחממים תנור ל-180 מעלות.

 

3 משמנים ומקמחים את השקעים בתבנית 12 שקעים למאפינס.

 

4 מוסיפים לקערה עם הבצל את כל שאר המצרכים ומערבבים היטב רק עד שהתערובת מתאחדת.

 

5 מחלקים את התערובת בין השקעים שבתבנית ומעבירים לתנור לאפייה של 20 דקות, עד שהמאפינס הזהיבו מלמעלה ונאפו לחלוטין.

 

טיפ: ניתן להמיר חצי מכמות הקמח בשבולת שועל אינסטנט או בקמח מלא.

 

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!