אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

חומוס בסיר לחץ

סוף סוף חומוס ביתי שלא מצריך התארגנות של יום מראש! מתכון של יהונתן בורוביץ', שגורם לנו להרגיש שקיבלנו את החיים שלנו בחזרה

יהונתן בורוביץ' | mako אוכל | פורסם 08/05/15 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 53 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

חצי ק"ג גרגירי חומוס בולגרי (אין צורך בהשריה)

1 בצל לבן, מקולף ופרוס

4 שיני שום שלמות

חצי כפית סודה לשתייה

מיץ מלימון אחד

2 כפיות מלח דק (או לפי הטעם)

כפית כמון טחון

חצי כוס שמן זית כתית מעולה

כוס טחינה גולמית מאיכות טובה

פטרוזיליה קצוצה (אופציונלי)

פיתות חמות (חובה)

אופן ההכנה:

1 מניחים את גרגירי החומוס במסננת. שוטפים היטב במים קרים ומוציאים אבנים או לכלוכים, אם יש.

2 מעבירים את החומוס השטוף לסיר לחץ. מוסיפים את הבצל הלבן, שיני השום והסודה לשתייה. מכסים במים קרים עד גובה של 3 ס"מ מעל החומוס.

3 נועלים את הסיר ומציתים אש מתחתיו. מביאים לנקודת לחץ ומשאירים על אש נמוכה במשך שעתיים. מכבים את האש ומניחים לסיר להצטנן כשעה, או עד שהלחץ יורד לרמה שניתן לפתוח את הסיר.

4 מעבירים בעזרת כף מסננת חצי מכמות הגרגירים למיקסר עם 2 כפות מנוזל הבישול, שתי שיני שום ומיץ הלימון. נפטרים משאר שיני השום ומפרוסות הבצל. טוחנים למחית חלקה ומתבלים במלח וכמון.

5 חוזרים לסיר הלחץ. מציתים להבה נמוכה וממשיכים בבישול שאר הגרגירים. מוסיפים שמן זית וטחינה גולמית ומערבבים במשך כ-5 דקות עד שהשמן והטחינה עוטפים את החומוס בצורה חלקה.

6 מושחים צלחת בכמות יפה מהחומוס הטחון, ומוסיפים את הגרגירים מלמעלה. מעטרים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים עם פיתות חמות.

>> מסעדת כולא מחכה לחיפאים. לא תבואו?