אוכל

חריימה דג ים

דג לוקוס טרי המתבשל ברוטב אדום חריף בתוספת פרוסות תפוחי אדמה

אוהד זוסמן | מאסטר שף | פורסם 28/10/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

6-7 פרוסות בעובי ס"מ וחצי דג לוקוס טרי
4 עגבניות פרוסות לעיגולים
4 תפוחי אדמה בינוניים פרוסים לעיגולים
1-2 פלפל חריף פרוס לחתיכות ס"מ אחד
ראש שיני שום קלוף
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה

למשרה הדג

זרעי כוסברה כתושים
מלח ים גס אטלנטי
מיץ מלימון שלם

לרוטב

חצי כוס שמן
רבע כוס מים
3 עגבניות
2 כפות מלח
כף כורכום
כף פפריקה

אופן ההכנה:

1 עשרים דקות לפני הבישול משרים את הדג במשרה.

2 בתחתית הסיר (סיר גדול עם דפנות נמוכות) מסדרים שכבה של תפוחי האדמה ולאחריה שכבת עגבניות.

3 מפזרים את הפלפל ושיני השום ועליהם מניחים את הדג. מפזרים מעל הכל את הירק.

4 מגרדים את העגבניות לרוטב עם פומפיה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.

5 מפזרים את הרוטב בסיר באופן שווה.

6 מתחילים בישול עם אש גבוהה עד להתחממות הנוזלים ומנמיכים לאש בינונית לחצי שעה בישול. אחת לכמה דקות יוצקים על הדגים והירקות רוטב מתחתית הסיר.