אוכל
תמונת AVI׃ mako

צלעות טלה ברוטב יין מתוק על מצע אורז ותרד

בואו ללמוד איך מנה יכולה להיות רעננה גם אם היא מנה בשרית שיש בה יחסית הרבה שומן

איריס כספי | מאסטר שף | פורסם 07/06/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 4 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

שמן זית

2 שיני שום קצוצות

ענף קורנית (תימין)

600 גרם צלעות טלה

מלח

פלפל שחור

 

לרוטב היין

שמן זית

ענף קורנית

½ כוס יין אדום מתוק

מלח

פלפל גרוס

40 גרם חמאה

2 כפות נוזלים מתחתית תבנית טלה

לתוספת

4 כפות שמן זית

1 כוס אורז בסמטי

מלח גס

שן שום קצוצה

1 כוס עלי תרד טריים

עלי גפן לקישוט

אופן ההכנה:

אופן הכנת הטלה:

1 מערבבים בקערה את שמן הזית, השום והתימין עד שנוצרת תערובת אחידה.

2 מתבלים ומורחים את התערובת על צלעות הטלה מכל צדדיו.

3 מכניסים לתנור מחומם מראש ל-220 מעלות למשך 15 דקות ולאחר מכן מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות. ממשיכים לאפות עוד כ-40 דקות נוספות ומוציאים מהתנור.

אופן הכנת הרוטב:

4 מחממים במחבת את שמן הזית יחד עם הקורנית.

5 מוסיפים את היין המתוק.

6 מוסיפים את קוביית החמאה, נוזלי התבנית, המלח והפלפל השחור לפי הטעם.

7 מצמצמים את הרוטב על אש נמוכה עד לקבלת מרקם סמיך.

אופן הכנת האורז עם התרד:

8 מחממים בסיר עמוק קטן 2 כפות שמן זית ומוסיפים את האורז הבסמטי.

9 מטגנים לדקה, מפזרים מעל קצת מלח גס ומוסיפים את המים.

10 מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה למשך 30 עד 35 דקות. מניחים בצד.

11 מחממים במחבת נפרדת 2 כפות שמן זית ומוסיפים את השום.

12 מטגנים את השום במשך חצי דקה ומכניסים את עלי התרד. מערבבים עד שהכול מתאחד.

אופן ההגשה:

1 מניחים על גבי צלחת 2 עלי גפן לקישוט, מזליפים מעליהם כמה כפות מרוטב היין.

2 פורסים את צלעות הטלה ומניחים מעל הרוטב 3 צלעות.

3 בעזרת טבעת נירוסטה דוחסים את האורז לשכבה שטוחה בגובה של 3 ס"מ בצמוד לצלעות. מניחים מעל האורז עוד שכבה דקה של עלי תרד. בתיאבון.