אוכל
תמונת AVI׃ mako

פנזרוטי

עיגולי בצק חלומיים מטוגנים במילוי מתוק של גבינות ריקוטה ומסקרפונה

איריס כספי | מאסטר שף | פורסם 01/09/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 206 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לבצק

500 גרם קמח

50 גרם חמאה

50 גרם סוכר

1 ביצה

15 גרם שמרים

3 עד 4 כפות מים

¼ כפית מלח

למילוי

250 גרם גבינת ריקוטה

80 גרם גבינת מסקרפונה

100 גרם סוכר

בנוסף

שמן קנולה

1 ביצה טרופה

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

הבצק:

1 מערבבים את מרכיבי הבצק ביחד במעבד מזון.

2 מעבירים את הבצק למשטח ולשים מספר דקות. מגלגלים לכדור ומניחים בצד למשך 30 דקות.

3 מרדדים את הבצק לעובי של חצי סנטימטר.

4 קורצים עיגלים בעזרת כוס זכוכית.

המילוי:

5 מערבבים את כל מרכיבי המילוי עד שנוצר מרקם אחיד וחלק.

המנה:

6 מניחים כפית אחת מהמילוי במרכזו של כל אחד מעיגולי הבצק, ומקפלים לשניים (לצורה של חצי ירח).

7 מורחים מהביצה הטרופה על ההבצק, מהדקים את הקצוות בלחיצה על ידי האצבעות ולאחר מכן בעזרת מזלג.

8 מחממים שמן קנולה בסיר קטן.

9 מטגנים בשמן עמוק כל פנזרוטו עד שמתקבל גוון זהבהב, מניחים בצד על גבי נייר מטבח.

הגשת המנה:

מניחים מספר פנזרוטי על צלחת ומפזרים מעל אבקת סוכר.