פנזרוטי
עיגולי בצק חלומיים מטוגנים במילוי מתוק של גבינות ריקוטה ומסקרפונה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
לבצק
500 גרם קמח
50 גרם חמאה
50 גרם סוכר
1 ביצה
15 גרם שמרים
3 עד 4 כפות מים
¼ כפית מלח
למילוי
250 גרם גבינת ריקוטה
80 גרם גבינת מסקרפונה
100 גרם סוכר
בנוסף
שמן קנולה
1 ביצה טרופה
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
הבצק:
1 מערבבים את מרכיבי הבצק ביחד במעבד מזון.
2 מעבירים את הבצק למשטח ולשים מספר דקות. מגלגלים לכדור ומניחים בצד למשך 30 דקות.
3 מרדדים את הבצק לעובי של חצי סנטימטר.
4 קורצים עיגלים בעזרת כוס זכוכית.
המילוי:
5 מערבבים את כל מרכיבי המילוי עד שנוצר מרקם אחיד וחלק.
המנה:
6 מניחים כפית אחת מהמילוי במרכזו של כל אחד מעיגולי הבצק, ומקפלים לשניים (לצורה של חצי ירח).
7 מורחים מהביצה הטרופה על ההבצק, מהדקים את הקצוות בלחיצה על ידי האצבעות ולאחר מכן בעזרת מזלג.
8 מחממים שמן קנולה בסיר קטן.
9 מטגנים בשמן עמוק כל פנזרוטו עד שמתקבל גוון זהבהב, מניחים בצד על גבי נייר מטבח.
הגשת המנה:
מניחים מספר פנזרוטי על צלחת ומפזרים מעל אבקת סוכר.