אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

מבשלים עם הילדים: סוכריות פילו ומוצרלה

זה לוקח רק רבע שעה, והתוצאה גם יפה וגם טעימה: עלי פילו בצורת סוכריה ממולאים במוצרלה, עם רוטב עגבניות שהילדים ייהנו להכין וייהנו לזלול

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 18/08/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.9 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לסוכריות:

בצק פילו

רוטב עגבניות

אצבעות מוצרלה (כזה, כמו של תנובה)

שמן זית להברשה

לרסק עגבניות:

1 קופסה שימורים גדולה של קוביות עגבניות או עגבניות מרוסקות

כף רסק עגבניות

2 שיני שום כתושות

2 כפות שמן זית

חצי כפית סוכר

כמה עלי בזיליקום

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1 מפשירים את בצק הפילו במקרר יום קודם.

 

2 מכינים רוטב עגבניות: מכניסים את המרכיבים לסיר, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 15 דקות נוספות.

 

3 מפרידים שני עלים מהבצק שהפשרנו, וכל עלה חותכים ל-4 רבעים.

 

3 מורחים כל רבע במעט רוטב עגבניות, מניחים אצבע מוצרלה ומגלגלים סביבה.

 

אצבעות מוצרלה עטופות בפילו  (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
פילו, גבינה, רוטב עגבניות. זה כל מה שצריך|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

 

4 מהדקים את הקצוות ומגלגלים בעדינות.

 

5 מברישים במעט שמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לכ-10 דקות, עד שהבצק מזהיב.

 

6 מגישים עם רוטב עגבניות.

 

בקרו בבלוג של שרית - מיס פטל

>> בשבוע שעבר הכנו תרכיז טבעי לילדים