אוכל
צילום׃ עודד קרני

תפוחי אדמה בסגנון מדורה עם סלסה ורדה

תוספת מצוינת לכל מנה, עם תפוח אדמה אפוי המוגש עם רוטב סלסה ירוק, עם מיטב עשבי התיבול

יואב בלימן | מסעדת פרידה קאלו | פורסם 17/03/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

6 תפוחי אדמה בינוניים

1 ק"ג מלח גס

לסלסה:

1 צרור נענע קצוץ דק

1 צרור פטרוזיליה קצוץ דק

1 צרור בזיליקום קצוץ דק

גבעול סלרי קצוץ דק

1 כף פלפל חליפיניו קצוץ דק (לא חובה)

חצי פלפל ירוק קצוץ

3 כפות שמן זית

מיץ מחצי לימון

כף חומץ

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-220 מעלות. מפזרים את המלח גס על תבנית עם נייר אפיה. מניחים את תפוחי האדמה ואופים כשעתיים בתנור. התפודים מוכנים כשהקליפה שלהם קשה וריח של תפוחי אדמה שבושלו במדורה נישא באוויר.

2 מערבבים את כל מרכיבי הסלסה בקערה ומתבלים במלח ופלפל.

3 חוצים את תפוחי האדמה ומפזרים כמות נכבדת של סלסה על כל חצי.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לפסח