אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

קנלוני פטריות

מתכון לפסטה ממולאת בפטריות וגבינות ברוטב שמנת ועגבניות. מתאים לשבועות ולכל ערב

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 28/05/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 125 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקנלוני:

2 חבילות פטריות שמפיניון, חתוכות לקוביות

3 יחידות פטריות פורטבלו, חתוכות לקוביות

מעט שמן זית, לטיגון

3 שיני שום, קצוצות

מלח ופלפל שחור

חופן בזיליקום, קצוץ

250 גרם גבינה לבנה או ריקוטה

100 גרם צהובה מגורדת

100 גרם פרמזן מגורדת

חבילת קנלוני

לרוטב:

1 בצל קצוץ

מעט שמן זית, לטיגון

1 שן שום קצוצה

350 גרם עגבניות מרוסקות

1/4 כפית סוכר

חופן בזיליקום, קצוץ

1 שמנת מתוקה, או שמנת לבישול 15%

מעט אורגנו (לא חובה)

מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מטגנים במחבת את הפטריות. לאחר 2-3 דקות מוסיפים את השום, המלח והפלפל והבזיליקום.

2 מעבירים למסננת ומתחילים להכין את הרוטב.

3 מטגנים את הבצל כ-3 דקות, מוסיפים את השום, העגבניות המרוסקות והסוכר ומערבבים.

4 מוסיפים את הבזיליקום, השמנת, האורגנו, המלח והפלפל ומבשלים על אש נמוכה כ-5 דקות.

5 מעבירים את הפטריות לקערה, מוסיפים את הגבינות, מערבבים ומעבירים לשק זילוף, אם יש.

6 מזלפים את המילוי לתוך הקנלוני בעזרת שק הזילוף, עם כפית או פשוט בידיים.

7 מניחים את הקנלוני בתבנית, אחד ליד השני, ויוצקים את הרוטב כך שיכסה אותם היטב. מכסים בנייר אפייה ומעליו נייר כסף.

8 מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל- 40 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!