קנלוני פטריות
מתכון לפסטה ממולאת בפטריות וגבינות ברוטב שמנת ועגבניות. מתאים לשבועות ולכל ערב
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לקנלוני:
2 חבילות פטריות שמפיניון, חתוכות לקוביות
3 יחידות פטריות פורטבלו, חתוכות לקוביות
מעט שמן זית, לטיגון
3 שיני שום, קצוצות
מלח ופלפל שחור
חופן בזיליקום, קצוץ
250 גרם גבינה לבנה או ריקוטה
100 גרם צהובה מגורדת
100 גרם פרמזן מגורדת
חבילת קנלוני
לרוטב:
1 בצל קצוץ
מעט שמן זית, לטיגון
1 שן שום קצוצה
350 גרם עגבניות מרוסקות
1/4 כפית סוכר
חופן בזיליקום, קצוץ
1 שמנת מתוקה, או שמנת לבישול 15%
מעט אורגנו (לא חובה)
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מטגנים במחבת את הפטריות. לאחר 2-3 דקות מוסיפים את השום, המלח והפלפל והבזיליקום.
2 מעבירים למסננת ומתחילים להכין את הרוטב.
3 מטגנים את הבצל כ-3 דקות, מוסיפים את השום, העגבניות המרוסקות והסוכר ומערבבים.
4 מוסיפים את הבזיליקום, השמנת, האורגנו, המלח והפלפל ומבשלים על אש נמוכה כ-5 דקות.
5 מעבירים את הפטריות לקערה, מוסיפים את הגבינות, מערבבים ומעבירים לשק זילוף, אם יש.
6 מזלפים את המילוי לתוך הקנלוני בעזרת שק הזילוף, עם כפית או פשוט בידיים.
7 מניחים את הקנלוני בתבנית, אחד ליד השני, ויוצקים את הרוטב כך שיכסה אותם היטב. מכסים בנייר אפייה ומעליו נייר כסף.
8 מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל- 40 דקות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!