עוגיות יויו
עוגיות אלג'יראיות מטוגנות במילוי קרם שקדים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (12 מנות):
לבצק:
5 ביצים שלמות
3/4 כוס שמן קנולה
1/2 כוס סוכר
2 שקיות אבקת אפייה (20 גרם)
650 גרם קמח מנופה
לסירופ:
3 כוסות מים
3 כוסות סוכר
3 פרוסות לימון
גבעול של למון גראס
למילוי:
200 גרם שקדים מולבנים קלופים
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית שקדים
100 גרם חמאה או מחמאה, מומסת
לטיגון:
שמן קנולה
לציפוי:
חבילת קוקוס
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם הבצק: במיקסר עם וו לישה מערבבים את הביצים כ-2 דקות, עד שהן מתפרקות (לא מקציפים).
2 מוסיפים את השמן וממשיכים לערבב בעוצמה בינונית עד שהוא מתאחד עם הביצים.
3 מוסיפים את הסוכר ואבקת האפייה ולשים כ-3 דקות, עד שהכל מתאחד.
4 מנמיכים את מהירות הלישה, מוסיפים בהדרגה את הקמח וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק אחיד ודביק - כ-10 דקות. מעבירים לקערה, מכסים ומניחים למנוחה של שעתיים.
5 מכינים את המילוי: מכניסים את כל החומרים למעבד מזון, טוחנים למרציפן נעים ומניחים לקירור.
6 מכינים את הסירופ: מחממים על אש בינונית את המים, הסוכר, הלימון והלמון גראס כחצי שעה. מנמיכים את האש ומבשלים עוד חצי שעה.
7 מכינים את העוגיות: יוצרים מהבצק כדורים (כמו קובה), ממלאים במילוי, סוגרים היטב ומטגנים על אש בינונית-נמוכה בשמן חמים אך לא רותח, כ-8 דקות (הטיגון האיטי חשוב, כדי שהעוגייה תהיה מוכנה גם מבפנים וגם מבחוץ).
8 מוציאים ומעבירים לסירופ (רצוי שיהיה חמים) לכ-45 שניות. מצפים בקוקוס, מכינים תה ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!