אוכל
תמונת AVI׃ עדי עובדיה

עוגיות יויו

עוגיות אלג'יראיות מטוגנות במילוי קרם שקדים

אבי לוי | מאסטר שף | פורסם 21/09/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 268 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

לבצק:

5 ביצים שלמות

3/4 כוס שמן קנולה

1/2 כוס סוכר

2 שקיות אבקת אפייה (20 גרם)

650 גרם קמח מנופה

לסירופ:

3 כוסות מים

3 כוסות סוכר

3 פרוסות לימון

גבעול של למון גראס

למילוי:

200 גרם שקדים מולבנים קלופים

1/2 כוס סוכר

1 כפית תמצית שקדים

100 גרם חמאה או מחמאה, מומסת

לטיגון:

שמן קנולה

לציפוי:

חבילת קוקוס

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם הבצק: במיקסר עם וו לישה מערבבים את הביצים כ-2 דקות, עד שהן מתפרקות (לא מקציפים).

2 מוסיפים את השמן וממשיכים לערבב בעוצמה בינונית עד שהוא מתאחד עם הביצים.

3 מוסיפים את הסוכר ואבקת האפייה ולשים כ-3 דקות, עד שהכל מתאחד.

4 מנמיכים את מהירות הלישה, מוסיפים בהדרגה את הקמח וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק אחיד ודביק - כ-10 דקות. מעבירים לקערה, מכסים ומניחים למנוחה של שעתיים.

5 מכינים את המילוי: מכניסים את כל החומרים למעבד מזון, טוחנים למרציפן נעים ומניחים לקירור.

 

6 מכינים את הסירופ: מחממים על אש בינונית את המים, הסוכר, הלימון והלמון גראס כחצי שעה. מנמיכים את האש ומבשלים עוד חצי שעה.

 

7 מכינים את העוגיות: יוצרים מהבצק כדורים (כמו קובה), ממלאים במילוי, סוגרים היטב ומטגנים על אש בינונית-נמוכה בשמן חמים אך לא רותח, כ-8 דקות (הטיגון האיטי חשוב, כדי שהעוגייה תהיה מוכנה גם מבפנים וגם מבחוץ).

 

8 מוציאים ומעבירים לסירופ (רצוי שיהיה חמים) לכ-45 שניות. מצפים בקוקוס, מכינים תה ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!