אוכל
צילום׃ רועי מדלי, לאפה מדיה

פלאפל פטריות

חנוכה אומנם הפך לזיכרון רחוק, אבל איכשהו עדיין כשמדברים איתנו על טיגון נעשה לנו רע בכל הגוף. אז את הפלאפל המטריף הזה רק אופים, ונכון, הוא דורש קצת סבלנות, אבל התוצאה לגמרי שווה את זה. מניסיון

נועם בסון | mako אוכל | פורסם 24/12/17 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.9 31 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (13 מנות):

3 כפות שמן

8 בצלים גדולים, קצוצים דק

2 סלסילות פטריות שמפיניון טריות, נקיות וקצוצות דק (להוריד רק את קצה הרגל של הפטרייה)

מלח

פלפל שחור

2 צרורות עירית, קצוצים דק

100 גרם פרמזן מגוררת

250 גרם קמח

2 ביצים

חצי חבילת פירורי לחם

אופן ההכנה:

1 מחממים את השמן בסיר רחב ומוסיפים את הבצל הקצוץ.

2 מאדים את הבצל תוך כדי ערבוב על אש קטנה עד שהוא מאבד את רוב הנפח שלו, מתקרמל ומשנה את צבעו לחום בהיר (לא להתייאש. השלב הזה לוקח זמן).

3 מוסיפים את הפטריות ומערבבים מדי פעם עד שמי הפטריות מתאדים, המסה מאבדת מנפחה ונוצרת עיסה אחידה. מתבלים במלח ופלפל.

4 מוודאים שכל המים התאדו והתערובת יבשה, מוציאים מהסיר ומעבירים לקערה להתקררות.

5 מוסיפים לתערובת הקרה את העירית והפרמזן, מערבבים היטב ומכניסים למקרר להתייצבות (לפחות שלוש שעות, אפשר אפילו לילה).

6 יוצרים מהתערובת כדורים בגודל כדורי פינג פונג.

7 מקמחים כל כדור, עוטפים בביצה ומצפים בפירורי לחם (ממש כמו שניצל). בין לבין חשוב לנער קלות את הכדור על מנת שלא ייווצרו שכבות עבות של ציפוי.

8 מכניסים למקרר להתייצבות נוספת של שעה.

9 מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את פלאפל הפטריות כ-25-30 דקות, עד שהכדורים מזהיבים.

* מומלץ להגיש עם יוגורט איכותי.

>> נועם בסון הוא שף פרטי שמארח בביתו או בביתכם קבוצות של החל מ-10 אנשים. עוד ממבחר המנות שלו תוכלו לראות ממש ממש כאן