אוכל

עוגת טופי

אם נמאס לכם מפונדנט השוקולד הבנאלי, הנה התחליף המושלם: עוגה נימוחה ועסיסית שאף אחד לא יעמוד בפניה

גילי הלפטק | mako אוכל | פורסם 20/11/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.3 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

400 גרם סוכר

400 גרם חמאה

400 גרם ממרח תמרים

400 גרם קמח

1 כפית סודה לשתיה

5 ביצים

לרוטב

250 גרם סוכר (כוס ורבע)

250 מ"ל שמנת מתוקה (כוס ורבע)

להגשה: קצפת

אופן ההכנה:

1 מערבלים במיקסר את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.

2 מוסיפים לחמאה את שאר המרכיבים ומערבלים על לקבלת בלילה אחידה וללא גושים.

3 מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אפייה עגולה (24 ס"מ) או מרובעת במעט חמאה ומרפדים בנייר אפיה.

4 מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש, 45 דקות עד שעה.

5 להכנת הרוטב: בסיר עמוק מחממים את הסוכר על אש בינונית עד שהוא הופך לקרמל בצבע חום עמוק.

6 בינתיים בסיר נפרד מחממים את השמנת עד לסף רתיחה. כאשר הקרמל מוכן שופכים באיטיות את השמנת החמה לקרמל (בזהירות! התערובת מבעבעת מאוד).

7 מערבבים היטב וממשיכים לבשל למשך כ-2 דקות נוספות. מצננים ושומרים עד להגשה.