עוגת טופי
אם נמאס לכם מפונדנט השוקולד הבנאלי, הנה התחליף המושלם: עוגה נימוחה ועסיסית שאף אחד לא יעמוד בפניה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
400 גרם סוכר
400 גרם חמאה
400 גרם ממרח תמרים
400 גרם קמח
1 כפית סודה לשתיה
5 ביצים
לרוטב
250 גרם סוכר (כוס ורבע)
250 מ"ל שמנת מתוקה (כוס ורבע)
להגשה: קצפת
אופן ההכנה:
1 מערבלים במיקסר את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
2 מוסיפים לחמאה את שאר המרכיבים ומערבלים על לקבלת בלילה אחידה וללא גושים.
3 מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אפייה עגולה (24 ס"מ) או מרובעת במעט חמאה ומרפדים בנייר אפיה.
4 מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש, 45 דקות עד שעה.
5 להכנת הרוטב: בסיר עמוק מחממים את הסוכר על אש בינונית עד שהוא הופך לקרמל בצבע חום עמוק.
6 בינתיים בסיר נפרד מחממים את השמנת עד לסף רתיחה. כאשר הקרמל מוכן שופכים באיטיות את השמנת החמה לקרמל (בזהירות! התערובת מבעבעת מאוד).
7 מערבבים היטב וממשיכים לבשל למשך כ-2 דקות נוספות. מצננים ושומרים עד להגשה.