אוכל
צילום׃ אולגה טוכשר, mako אוכל

עוגת פתי בר קרמל וגבינה

עוד לא נולדה עוגת הביסקוויטים שהצלחנו לעמוד בפניה - והנה אנחנו עושים לעצמנו את החיים קשים אפילו יותר. מה לעשות שהביסקוויטים האלה, בטעם קרמל, העבירו לנו מסרים תת הכרתיים ושריבת החלב פזלה אלינו מהמדפים

אולגה טוכשר | mako אוכל | פורסם 13/05/15 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 155 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית מרובעת 21X21 ס"מ:

500 מ"ל גבינה לבנה 5% (2 גביעים)

200 מ"ל שמנת חמוצה 15% (גביע)

100 גרם סוכר (1/2 כוס)

כפית תמצית וניל

3 כפות ריבת חלב

1/2 חבילת אינסטנט פודינג בטעם וניל

250 מ"ל שמנת מתוקה קרה 32% (מכל)

2 כפות סוכר (לקצפת)

320 גרם פתי בר בטעם קרמל

1/2 כוס חלב לטבילת העוגיות (אופציונלי)

פירורי פתי בר לקישוט (אופציונלי)

100 גרם ריבת חלב לקישוט (אופציונלי)

אופן ההכנה:

1 מכינים את הקרם: מערבבים את הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה, הסוכר, תמצית הווניל וריבת החלב במיקסר עם וו גיטרה, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את האינסטנט פודינג ומערבבים שוב 2-3 דקות עד שהתערובת מתחילה להתעבות ולהתייצב.

2 בקערה נפרדת מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.

3 מוסיפים את הקצפת לקערת הגבינות ומערבבים אותה פנימה בתנועות קיפול עד שמתקבל קרם סמיך ואחיד.

4 מרכיבים את העוגה: מרפדית את התבנית בנייר אפייה. אם רוצים עוגה ממש רכה – טובלים את הפתי בר בחלב לכמה שניות. אם לא – מדלגים על הטבילה. מניחים בתחתית התבנית שכבת ביקוויטים ומורחים אותה בקרם בעזרת כף או לקקן. חוזרים על אותה הפעולה עוד שלוש פעמים, ומסיימים בשכבה של קרם.

5 עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים לקירור של לפחות 3 שעות (עדיף לילה שלם).

6 לפני ההגשה מקשטים את העוגה בפירורי פתי בר בטעם קרמל ובתלוליות ריבת חלב, אם רוצים. שומרים במקרר בכלי אטום.

הערות:

1 אפשר להשתמש בגבינה לבנה עם אחוזי שומן גבוהים יותר.

2 אם רוצים, אפשר לוותר על הסוכר בקצפת.

3 אם מכינים את העוגה מראש ומשאירים במקרר ללילה, אפשר לדלג על טבילת העוגיות בחלב. העוגה תתרכך מהקרם.

לבלוג של אולגה -  המרכיב הסודי

למתכוני שבועות נוספים עם פתי בר 

>> כל המתכונים לשבועות