עוגת פתי בר קרמל וגבינה
עוד לא נולדה עוגת הביסקוויטים שהצלחנו לעמוד בפניה - והנה אנחנו עושים לעצמנו את החיים קשים אפילו יותר. מה לעשות שהביסקוויטים האלה, בטעם קרמל, העבירו לנו מסרים תת הכרתיים ושריבת החלב פזלה אלינו מהמדפים
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית מרובעת 21X21 ס"מ:
500 מ"ל גבינה לבנה 5% (2 גביעים)
200 מ"ל שמנת חמוצה 15% (גביע)
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
כפית תמצית וניל
3 כפות ריבת חלב
1/2 חבילת אינסטנט פודינג בטעם וניל
250 מ"ל שמנת מתוקה קרה 32% (מכל)
2 כפות סוכר (לקצפת)
320 גרם פתי בר בטעם קרמל
1/2 כוס חלב לטבילת העוגיות (אופציונלי)
פירורי פתי בר לקישוט (אופציונלי)
100 גרם ריבת חלב לקישוט (אופציונלי)
אופן ההכנה:
1 מכינים את הקרם: מערבבים את הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה, הסוכר, תמצית הווניל וריבת החלב במיקסר עם וו גיטרה, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את האינסטנט פודינג ומערבבים שוב 2-3 דקות עד שהתערובת מתחילה להתעבות ולהתייצב.
2 בקערה נפרדת מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
3 מוסיפים את הקצפת לקערת הגבינות ומערבבים אותה פנימה בתנועות קיפול עד שמתקבל קרם סמיך ואחיד.
4 מרכיבים את העוגה: מרפדית את התבנית בנייר אפייה. אם רוצים עוגה ממש רכה – טובלים את הפתי בר בחלב לכמה שניות. אם לא – מדלגים על הטבילה. מניחים בתחתית התבנית שכבת ביקוויטים ומורחים אותה בקרם בעזרת כף או לקקן. חוזרים על אותה הפעולה עוד שלוש פעמים, ומסיימים בשכבה של קרם.
5 עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים לקירור של לפחות 3 שעות (עדיף לילה שלם).
6 לפני ההגשה מקשטים את העוגה בפירורי פתי בר בטעם קרמל ובתלוליות ריבת חלב, אם רוצים. שומרים במקרר בכלי אטום.
הערות:
1 אפשר להשתמש בגבינה לבנה עם אחוזי שומן גבוהים יותר.
2 אם רוצים, אפשר לוותר על הסוכר בקצפת.
3 אם מכינים את העוגה מראש ומשאירים במקרר ללילה, אפשר לדלג על טבילת העוגיות בחלב. העוגה תתרכך מהקרם.
לבלוג של אולגה - המרכיב הסודי