חלת שום נתלשת
לחם קופים אנחנו כבר מכירים ואוהבים, חלת שבת גם, אז למה לא לשלב ביניהם? כדורים כדורים של בצק עטוף בשמן זית מתובל בשום וכל עשב תיבול שאתם אוהבים, שנאפים לכדי מאפה שאי אפשר להפסיק לתלוש ממנו חתיכות
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לחלה (2 תבניות אינגליש קייק/לחם):
500 גרם קמח לבן רגיל
כף שמרים יבשים/25 גרם שמרים טריים
2 וחצי כפות סוכר
ביצה M
250 מ"ל מים בטמפרטורת החדר
3 כפות שמן זית
כפית מלח
לתערובת שמן שום:
שליש כוס שמן זית
50 גרם חמאה מומסת
5-6 שיני שום טרי כתושים
חצי כוס עשבי תיבול קצוצים (פטרוזליה/בזילקום/עירית)
חצי כפית מלח גס
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: לשים בקערת המיקסר עם וו לישה את כל החומרים להכנת בצק החלה במהירות בינונית כ-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ומבריק שנפרד מהקערה ונשאר דביק בתחתית. אם צריך - אפשר להוסיף מעט מים בהדרגה.
2 מכסים ומניחים את הבצק להתפחה כשעה.
3 מערבבים בקערה נפרדת את כל המצרכים לתערובת השמן שום.
4 מחלקים את הבצק לחלקים קטנים שווים, ומכדררים כל חלק (לגודל של כדור פינג פונג בערך).
5 טובלים כל כדור בתוך קערת השום המתובל, כך שיכוסה כולו טוב טוב בשמן, ומעבירים את הכדורים לתבנית לחם/אינגליש קייק (אפשר לשמור מתערובת שמן השום ולמרוח שוב מעל הכדורים לקראת סיום האפייה).
6 מניחים את התבנית עם הכדורים להתפחה נוספת של כחצי שעה.
7 מחממים תנור ל-200 מעלות.
8 אופים את החלות כ-25, עד שהן מזהיבות.
9 מחלצים מהתבנית, מעבירים לרשת, מצננים ומגישים.
רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".