אוכל
צילום׃ יפית בשבקין, mako אוכל

עוגת תפוחים וקרמל

עוגה הפוכה של תפוחי עץ עם אגוזי פקאן וציפוי קרמל עשיר. תענוג שלא תרצו לוותר עליו

רוני מנדלמן | mako אוכל | פורסם 19/10/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 35 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקרמל:

2 כוסות סוכר

חצי כוס מים

למלית:

5 תפוחי גרנד קלופים ופרוסים דק

150 גרם אגוזי פקאן שלמים

לבצק:

100 גרם חמאה

כוס סוכר

2 כוסות קמח תופח

3 ביצים

3 כפות שמן

תבנית 26 עגולה קפיצית

אופן ההכנה:

1 מרפדים את התבנית עם נייר אפייה גדול דיו כך שיכסה את התחתית ואת השוליים.

2 מתחילים עם הקרמל: מחממים סיר בינוני. שופכים סוכר ומים ומערבבים. התערובת תהפוך לקרמל חום תוך רבע שעה לערך על אש בינונית, תוך כדי ערבוב. כשהתערובת מסמיכה ומשנה צבעה לחום, שופכים בעדינות על נייר האפייה בתבנית ומפזרים בצורה אחידה בזהירות.

3 מפזרים בצורה מסודרת את תפוחי העץ הפרוסים (נזהרים על האצבעות שלא יטבלו בקרמל – הוא חם ומתקשה מיד) כך שנוצרות מניפות תפוחים בכל התחתית. מעל מפזרים אגוזי פקאן בצורה אחידה.

4 מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

5 מכינים את הבצק: מערבלים חמאה עם סוכר עד שנוצרת תערובת אחידה, מוסיפים קמח, ביצים ושמן. מערבלים עד ליצירת תערובת אחידה.

6 יוצקים בזהירות ובצורה אחידה את תערובת הבצק מעל הפקאנים ומיישרים בזהירות רבה בעזרת מרית סיליקון. נזהרים שהפקאנים לא ינדדו ושהשכבה התחתונה תישאר במקומה.

7 מכניסים לתנור ל-50 דקות (מאחר שאין אפשרות לבדוק את הבצק עצמו, צריך להקפיד שיצא מהתנור חום וקצת קשה (יותר מעוגה בחושה).

8 מחכים מעט שהעוגה תצטנן והופכים אותה בזהירות על צלחת הגשה. מסירים בעדינות את נייר האפייה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!