אוכל
צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

פוקאצ'ה אוורירית עם שיבולת שועל

פוקאצ'ה זהובה וקלה להכנה, עם שדרוג של תוספת בריאה. מאפה נהדר שיכול ללוות כל ארוחה

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 25/07/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 105 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 כוסות קמח

1 כוס קוואקר

1 כף שטוחה שמרים יבשים (או 3 כפות שטוחות שמרי בזק)

2 כפות סוכר

1/3 כוס שמן זית

1 כוס מים חמימים

1 כפית מלח

לציפוי

3 כפות שמן זית

3 כפות מים

מלח גס

תערובת עשבי תיבול יבשים (אורגנו, רוזמרין, תימין וכו')

אופן ההכנה:

1 מכניסים לקערת מערבל עם וו לישה את כל החומרים מלבד המים והמלח. מערבלים מעט עד שהתערובת אחידה.

2 מוסיפים בהדרגה את המים עד שמתקבל בצק רטוב ודביק. מוסיפים את המלח ולשים במהירות בינונית 10 דקות. אל דאגה, הקוואקר סופח את המים והבצק יהפוך לנוח לעיבוד אחרי הלישה.

3 אחרי 10 דקות, כשהבצק הפך רך ונעים למגע וכמעט אינו דביק, מעבירים אותו למשטח עבודה ולשים ידנית עוד דקה או שתיים. מחזירים לקערה לתפיחה של כ-30 דקות (תלוי בטמפרטורת החדר).

4 מוציאים את האוויר מן הבצק ולשים מעט. מחלקים לשני כדורים. פותחים כל כדור לפוקאצ'ה מאורכת ומניחים בתבנית אפייה על גבי נייר אפייה מוברש בשמן זית.

5 לציפוי: בקערית קטנה טורפים היטב שמן זית ומים עד שנוצר תחליב בהיר. מברישים את הפוקאצ'ות בתערובת ומפזרים מלח גס ועשבי תיבול. מניחים לחמש דקות.

6 אופים בחום של 225 מעלות כעשר דקות, עד שהפוקאצ'ות זהובות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית וצלמת אוכל