פוקאצ'ה אוורירית עם שיבולת שועל
פוקאצ'ה זהובה וקלה להכנה, עם שדרוג של תוספת בריאה. מאפה נהדר שיכול ללוות כל ארוחה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
2 כוסות קמח
1 כוס קוואקר
1 כף שטוחה שמרים יבשים (או 3 כפות שטוחות שמרי בזק)
2 כפות סוכר
1/3 כוס שמן זית
1 כוס מים חמימים
1 כפית מלח
לציפוי
3 כפות שמן זית
3 כפות מים
מלח גס
תערובת עשבי תיבול יבשים (אורגנו, רוזמרין, תימין וכו')
אופן ההכנה:
1 מכניסים לקערת מערבל עם וו לישה את כל החומרים מלבד המים והמלח. מערבלים מעט עד שהתערובת אחידה.
2 מוסיפים בהדרגה את המים עד שמתקבל בצק רטוב ודביק. מוסיפים את המלח ולשים במהירות בינונית 10 דקות. אל דאגה, הקוואקר סופח את המים והבצק יהפוך לנוח לעיבוד אחרי הלישה.
3 אחרי 10 דקות, כשהבצק הפך רך ונעים למגע וכמעט אינו דביק, מעבירים אותו למשטח עבודה ולשים ידנית עוד דקה או שתיים. מחזירים לקערה לתפיחה של כ-30 דקות (תלוי בטמפרטורת החדר).
4 מוציאים את האוויר מן הבצק ולשים מעט. מחלקים לשני כדורים. פותחים כל כדור לפוקאצ'ה מאורכת ומניחים בתבנית אפייה על גבי נייר אפייה מוברש בשמן זית.
5 לציפוי: בקערית קטנה טורפים היטב שמן זית ומים עד שנוצר תחליב בהיר. מברישים את הפוקאצ'ות בתערובת ומפזרים מלח גס ועשבי תיבול. מניחים לחמש דקות.
6 אופים בחום של 225 מעלות כעשר דקות, עד שהפוקאצ'ות זהובות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית וצלמת אוכל