אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

פשטידת בצל ובטטה

אלתור מוחלט שהתגלה כהברקה. שווה לנסות

ליה שומרון, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 29/12/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

קינמון, כוסמין, שמן לטיגון

3 ביצים

1 בטטה גדולה מגוררת

4 בצלים חתוכים בינוני

2 גבעולי בצל ירוק חתוכים

1 כוס מים

1/2 כוס שמן קנולה

1/2 כוס קמח שיפון או קמח מלא

1 כוס קמח כוסמין או קמח מלא

1 כפית אבקת אפייה

1.5 כפיות מלח

מעט קינמון (לפי הטעם, אפשר גם לוותר)

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).

2 טורפים את הביצים, מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים רק עד שנוצרת בלילה אחידה (מומלץ לא לערבב יותר מדי).

3 משטחים בתבנית משומנת קלות ואופים במשך כ-30 דקות או עד שהחלק העליון משחים.