אוכל
צילום׃ אלה שיין , mako אוכל

פרינטה (מאפה חומוס)

אורנה ואלה מכינות לכבוד פסח פרינטה, מאפה קליל שמבוסס על קמח חומוס ושמן זית, וגם נותנות כמה שדרוגים כיפיים שכדאי מאוד לנסות. אל תיבהלו, הבלילה אמורה להיות דלילה, התנור כבר יעשה את שלו

אורנה אגמון ואלה שיין | mako אוכל | פורסם 12/04/20 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 66 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית מלבנית 30X40 ס"מ:

220  גרם קמח חומוס (2 כוסות)

700 מ״ל מים

1 וחצי כפיות מלח

רבע כפית פלפל שחור

60 מ״ל שמן זית

תוספות לבחירה:

1 סלק בינוני או שניים קטנים+2 בצלים ירוקים חתוכים לפרוסות דקות

1 בצל חתוך קטן+1 כף שמן זית+רבע כפית מלח

חופן עלי רוזמרין טריים

2 קישואים/זוקיני

אופן ההכנה:

1 מערבבים במטרפה קמח חומוס ומים (התערובת מאד דלילה, ככה היא אמורה להיות), ומעמידים ללילה (או מינימום 4 שעות).

2 מחממים תנור ל-190 מעלות.

3 מוסיפים לבלילה מלח, פלפל ושמן זית.

4 בשלב הזה מכניסים לבלילה איזו תוספת שרוצים:

לתוספת סלק ובצל ירוק: שוטפים את הסלקים היטב, מורידים את העליםף אך לא חושפים את פנים הסלק. עוטפים אותם בנייר כסף, מחוררים מעט ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-30-40 דקות. מקלפים את הסלקים ומגררים בפומפיה גסה. קוצצים את הבצל הירוק (מומלץ להגיש עם טחינה וכרוב כבוש או עם לבנה וסלסת עגבניות).   

לתוספת בצל מטוגן: מטגנים את הבצל בשמן זית ומלח במחבת קטנה על להבה נמוכה עד שהבצל משחים (מומלץ להגיש עם מלפפונים ביוגורט).

לתוספת קישואים: מגררים את הקישואים/זוקיני בפומפייה דקה (טעים כתחליף חביתה לארוחת בוקר).

5 מוסיפים את התוספת הנבחרת לתערובת החומוס.

6. מרפדים תבנית בנייר אפייה, יוצקים לתוכה את התערובת, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ואופים 35-40  דקות עד שמשחים יפה.

* (אם רוצים תוספת רוזמרין - מפזרים את העלים לפני הכנסה לתנור). מומלץ להגיש עם פלפלים קלויים.