צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
מוסר ים על תבשיל גרגירי חומוס ועלי גפן
מתכון נפלא לפילה מוסר צלוי עם מלח פלפל ושמן זית בתוספת תבשיל ולימון כבוש
רועי ענתבי ואור ברי | מסעדת ברטי
| פורסם 27/03/12
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (2 מנות):
2 יחידות פילה מוסר
3 שיני שום קלופות
150 גרם עלי גפן כבושים ושטופים קצוצים גס (כ-15 עלים)
מלח לימון
סוכר
מלח
150 גרם גרגירי חומוס מבושלים (בערך כוס וחצי)
4 פרוסות של לימונים כבושים (ניתן לקנות בחנויות תבלינים או בשוק)
שמן זית
אופן ההכנה:
1 מחממים בסיר שתי כפות שמן זית, מוסיפים את שיני השום ואת עלי הגפן, מתבלים במעט מלח לימון, סוכר וקורט מלח. מכסים במים ומבשלים עד שהעלים מתרככים לגמרי (בערך שעה), אם יש צורך מוסיפים עוד מים.
2 מוסיפים לסיר את גרגירי החומוס המבושלים ומתקנים תיבול.
3 מכינים את הדג: מרפדים מגש בנייר אפייה ומחממים תנור ל-180 מעלות. מתבלים את פילה המוסר במלח, פלפל ומעט שמן זית. צולים בתנור 5-8 דקות (תלוי בעובי הדג).
4 מניחים בצלחת עמוקה כף מהתבשיל וכמה פרוסות של לימון כבוש. מניחים את הפילה מלמעלה ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!