אוכל
תמונת AVI׃ mako

ביף סצ'ואן

מנה עם הרמוניה של טעמים המשתלבים זה בזה, נהדרת וקלה לגיוון

איתי אלימלך | מאסטר שף | פורסם 16/11/12 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 31 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

סוד הקסם של המנה הוא באיזון העדין בין הטעמים הרבים שמרכיבים אותה: חריף, מתוק, חמוץ, מלוח ומר מתערבבים ומתגבשים להרמוניה נעימה. זוהי אחת המנות שאני הכי אוהב להכין ולאכול וניתן לגוון אותה בכל מיני דרכים. למשל, ניתן להחליף את הפלפלים בחציל מטוגן, באספרגוס ולמעשה כמעט בכל ירק,

 

מרכיבים (2 מנות):

לאורז:

כוס אורז יסמין

2 כוסות מים

צרור בצל ירוק, קצוץ (מהחלק הירוק בלבד)

לבשר:

300 גרם נתחי פילה/ סינטה

2 פלפלים אדומים

2 פלפלים ירוקים

למשרה:

ביצה טרופה

כף רוטב סויה

כפית קורנפלור

גרידה מחצי ליים

כפית רוטב דגים

לרוטב:

4 כפות סוכר

חצי כוס מים רותחים

שתי כפות רוטב סויה

כפית רוטב דגים

למחית התיבול:

1 פלפל צ'ילי חריף אדום (או יותר, לפי הטעם)

רבע כפית זרעי כוסברה, קלויים קלות במחבת

רבע כפית פלפל לבן

2 שיני שום

2 ס"מ ג'ינג'ר

גרידה מחצי ליים

אופן ההכנה:

1 האורז: שוטפים את האורז היטב, שמים בסיר עם מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהאורז מוכן. משאירים את הסיר מכוסה לפחות 10-15 דקות.

2 הבשר: חותכים את נתחי הבשר נגד כיוון הסיבים לנתחים דקים של כ-3 מ"מ. מערבבים את כל חומרי המשרה בקערה ומשרים את נתחי הבשר במשך חצי שעה.

3 חותכים פלפלים ירוקים ואדומים לפרוסות הזהות בגודלן לנתחי הבשר.

4 הרוטב: בסיר קטן ממיסים את הסוכר עד לקבלת קרמל בצבע ענבר ומוסיפים את המים. ממשיכים לבשל עד שהקרמל נמס לגמרי במים והופך מעט צמיגי.

5 מחית התיבול: כותשים את פלפל הצ'ילי, זרעי הכוסברה, השום, הג'ינג'ר, גרידת הליים והפלפל הלבן במכתש ועלי עד לקבלת מחית כמעט חלקה.

6 מחממים מעט שמן בווק או במחבת גדולה עד שהשמן מעלה עשן ומקפיצים את הפלפלים הפרוסים במשך 2-3 דקות עד שמשחימים מעט. מוציאים ומניחים את הפלפלים בצלחת.

7 מוציאים את נתחי הבשר מהמשרה ומקפיצים בווק עד שהם משנים את צבעם.

8 מוציאים את נתחי הבשר ומכניסים לווק עם מעט שמן את מחית התיבול. מטגנים תוך כדי ערבוב כדקה, למיצוי הטעמים. מוסיפים לווק את הקרמל, רוטב הדגים והסויה ומערבבים היטב. מחזירים את הפלפלים ואת הבשר לווק ומבשלים יחד עוד דקה.

9 לאחר שהאורז מתקרר לגמרי, מפרידים את הגרגירים עם ידיים רטובות ומטגנים במעט שמן בווק חם מאוד. יוצרים גומה במרכז, שוברים לתוכה ביצה טרופה ומקשקשים אותה עד שהיא מוכנה. מערבבים עם האורז. מוסיפים בצל ירוק קצוץ מהחלק הירוק בלבד.

10: להגשה: מניחים תלולית אורז בצלחת ולצדה שתי כפות הגשה ממנת הבשר והפלפלים.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!