מרק עגבניות אמיתי
סוף שבוע גשום עם 2 ק"ג עגבניות ומרק מושלם
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
2 קילו עגבניות בשלות
צרור פטרוזיליה
שני תפוחי אדמה
בצל גדול
מלח גס
פלפל גרוס
כף שמן זית
להגשה:
קרוטונים
שמנת חמוצה
בזיליקום טרי
אופן ההכנה:
1 חותכים את העגבניות לחצי, לרוחב (לא איפה שהחיבור לגבעול).
2 מחממים סיר רחב, מוסיפים שמן זית ומחממים קלות.
3 מניחים את העגבניות כשהבסיס הפתוח פונה כלפי מטה ומסדרים בקומות. נותנים לעגבניות להזיע ולהגיר נוזלים.
4 כשהעגבניות רכות, הקליפה נפרדת מהן והנוזלים בחוץ, שולפים הקליפות ומערבבים.
5 מוסיפים לסיר שני תפוחי אדמה קלופים וחתוכים גס, בצל קלוף וקצוץ, פטרוזיליה ותבלינים, מכסים במים ומרתיחים.
6 אחרי כ-45 דקות, הכל רך והמים מלאים טעמים. מוציאים את הפטרוזיליה ונותנים להכל להתקרר.
7 מעבירים לבלנדר את הירקות עם חלק מהנוזלים וטוחנים. אם זה יוצא סמיך מדי, מוסיפים מים מהסיר וטוחנים עד לעיסה חלק וסמיכה. למרקם חלק, מעבירים את המרק דרך מסננת.
8 בהגשה: מוסיפים חתיכת בזיליקום טרי, שמנת חמוצה וקרוטונים תוצרת בית.