אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

מרק עגבניות אמיתי

סוף שבוע גשום עם 2 ק"ג עגבניות ומרק מושלם

רוני מנדלמן | טעימא | פורסם 24/01/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 250 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

2 קילו עגבניות בשלות

צרור פטרוזיליה

שני תפוחי אדמה

בצל גדול

מלח גס

פלפל גרוס

כף שמן זית

להגשה:

קרוטונים

שמנת חמוצה

בזיליקום טרי

אופן ההכנה:

1 חותכים את העגבניות לחצי, לרוחב (לא איפה שהחיבור לגבעול).

2 מחממים סיר רחב, מוסיפים שמן זית ומחממים קלות.

3 מניחים את העגבניות כשהבסיס הפתוח פונה כלפי מטה ומסדרים בקומות. נותנים לעגבניות להזיע ולהגיר נוזלים.

4 כשהעגבניות רכות, הקליפה נפרדת מהן והנוזלים בחוץ, שולפים הקליפות ומערבבים.

5 מוסיפים לסיר שני תפוחי אדמה קלופים וחתוכים גס, בצל קלוף וקצוץ, פטרוזיליה ותבלינים, מכסים במים ומרתיחים.

6 אחרי כ-45 דקות, הכל רך והמים מלאים טעמים. מוציאים את הפטרוזיליה ונותנים להכל להתקרר.

7 מעבירים לבלנדר את הירקות עם חלק מהנוזלים וטוחנים. אם זה יוצא סמיך מדי, מוסיפים מים מהסיר וטוחנים עד לעיסה חלק וסמיכה. למרקם חלק, מעבירים את המרק דרך מסננת.

8 בהגשה: מוסיפים חתיכת בזיליקום טרי, שמנת חמוצה וקרוטונים תוצרת בית.