צילום׃ דניאל וגנר לאור, mako אוכל
סופלה שוקולד טבעוני בקלי קלות
תאמינו לנו אם נגיד לכם שבסופלה השוקולד המגרה והיפהפה הזה אין אפילו ביצה אחת, הוא נטול חמאה ואפילו לא מצריך מיקסר? נשבעים שזה נכון. בבקשה, ככה תצאו משקיענים ומפנקים בכמעט כלום עבודה
דניאל וגנר לאור | קונדיטוריית Sweet Petite - Vegan Patisserie
| פורסם 14/02/19
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
ל 4-5 קינוחים אישיים:
100 גרם שוקולד מריר (חבילה)
50 גרם שמן קוקוס (רבע כוס)
40 גרם סוכר (4 כפות שטוחות)
קורט מלח
60 גרם רסק תפוחים (3 כפות גדושות)
70 גרם קמח (חצי כוס)
1 כפית אבקת אפייה
8-10 קוביות שוקולד מריר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 ממיסים במיקרוגל (או בשיטת בן מארי) שוקולד מריר ושמן קוקוס. מערבבים עד לאיחוד.
3 מוסיפים לתערובת סוכר, מלח ורסק תפוחים, ומערבבים.
4 מנפים קמח ואבקת אפייה לתוך הבלילה ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
5 מעבירים את הבלילה לתבניות אישיות וממלאים כל כלי עד חצי מגובהו. מטמינים בכל כלי 2 קוביות שוקולד.
6 מכניסים לתנור ואופים 10-12 דקות (ולא יותר, אחרת המרקם יהיה יבשושי), עד שהסופלה מתייצב מבחוץ אך עדיין נוזלי מבפנים. מגישים חם.
* ניתן לשמור את הסופלה בהקפאה ולחמם כמה שניות במיקרו לפני ההגשה.