אוכל
צילום׃ אפיק גבאי

סלט חצילים משודרג

סלט ים תיכוני מושקע, שזועק לפרוסת לחם שמנמנה

גילי הלפטק | mako אוכל | פורסם 24/01/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

2 חצילים, בינוניים

1 גביע יוגורט בסגנון יווני

חופן עלי נענע, קצוצים דק

1 שן שום, כתושה

3 כפות שמן זית

מלח, לפי הטעם

1/2 כוס גרעיני רימון

100 גר' גבינת פטה

1/2 בצל סגול, פרוס דק

1 פלפל ירוק חריף, פרוס דק

מעט עלי נענע קרועים, לקישוט

אופן ההכנה:

1 קולים את החצילים בשלמותם בתנור גריל או על אש גלויה עד שהם חרוכים מבחוץ ורכים מבפנים. מצננים מעט. חותכים לאורכם ובערת כף מרוקנים את כל בשרם. מסננים את החצילים במסננת דקה עד שרוב הנוזלים יצאו.

2 מועכים את בשר החצילים עם סכין או מזלג עד לקבלת סלט אחיד אך לא חלק מידי.

3 מערבבים יחד בקערה את החצילים, היוגורט, הנענע הקצוצה, השום ו-2 כפות שמן זית. מתבלים במלח לפי הטעם.

4 להגשת הסלט: שמים שכבה נדיבה של הסלט בצלחת שטוחה. מפזרים מעט פרוסות בצל אדום ופלפל ירוק חריף, גרעיני רימון ומפוררים גבינת פטה. מקשטים במעט עלי נענע קרועים ומזלפים כף שמן זית.

5 מגישים עם לחם טוב.