אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

לביבות אפויות

לביבות משודרגות בריאותית, בלי טיגונים ובלי עניינים

ליה שומרון, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 29/12/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 43 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 כוס קינואה

1/3 כוס עדשים צהובות

2 תפוחי אדמה מאודים

1/3 כוס גרעיני חמנייה (אם זה מיועד לילדים, אפשר לטחון או לקצוץ את הגרעינים)

1 בצל בינוני קצוץ

2 שיני שום כתושות

2 ביצים

2 כפות שקדייה

כמון

1.5 כפיות מלח

אגוז מוסקט

פירורי לחם מלא (או מקמח כוסמין מלא) ו/או שומשום מלא לציפוי

אופן ההכנה:

1 שוטפים במסננת דקה את הקינואה והעדשים, מסננים ושמים בסיר בינוני. מוסיפים 3/4 2 כוסות מים רותחים ומבשלים כ-25 דקות, עד שהמים נספגים.

2 מעבירים את הקינואה והעדשים לקערה גדולה, מוסיפים את תפוחי האדמה ומועכים יחד בממעך פירה ידני. מוסיפים את גרעיני החמניה, הבצל והשום ומערבבים.

3 מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). בקערית קטנה ונפרדת טורפים את שתי הביצים עם השקדיה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים לקערה הגדולה.

4 מתבלים ומערבבים היטב. צרים כדורים בגודל בינוני מהתערובת, טובלים אותם בפירורי לחם, מניחים בתבנית אפיה משומנת קלות (עדיף בשמן זית). מועכים מעט את הכדורים עד לקבלת לביבות בעובי 1 ס"מ.

5 אופים במשך 20 דקות ומגישים.

>> לכל מתכוני הלביבות