לביבות אפויות
לביבות משודרגות בריאותית, בלי טיגונים ובלי עניינים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
1 כוס קינואה
1/3 כוס עדשים צהובות
2 תפוחי אדמה מאודים
1/3 כוס גרעיני חמנייה (אם זה מיועד לילדים, אפשר לטחון או לקצוץ את הגרעינים)
1 בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום כתושות
2 ביצים
2 כפות שקדייה
כמון
1.5 כפיות מלח
אגוז מוסקט
פירורי לחם מלא (או מקמח כוסמין מלא) ו/או שומשום מלא לציפוי
אופן ההכנה:
1 שוטפים במסננת דקה את הקינואה והעדשים, מסננים ושמים בסיר בינוני. מוסיפים 3/4 2 כוסות מים רותחים ומבשלים כ-25 דקות, עד שהמים נספגים.
2 מעבירים את הקינואה והעדשים לקערה גדולה, מוסיפים את תפוחי האדמה ומועכים יחד בממעך פירה ידני. מוסיפים את גרעיני החמניה, הבצל והשום ומערבבים.
3 מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). בקערית קטנה ונפרדת טורפים את שתי הביצים עם השקדיה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים לקערה הגדולה.
4 מתבלים ומערבבים היטב. צרים כדורים בגודל בינוני מהתערובת, טובלים אותם בפירורי לחם, מניחים בתבנית אפיה משומנת קלות (עדיף בשמן זית). מועכים מעט את הכדורים עד לקבלת לביבות בעובי 1 ס"מ.
5 אופים במשך 20 דקות ומגישים.