אוכל
צילום׃ דניה ויינר, 100 העוגות הטובות של על השולחן

עוגת שוקולד ושקדים מבולוניה

עוגה מפוצצת בשוקולד, עשירה ועסיסית, עם שקדים טחונים דק שמוסיפים פריכות עדינה

לידור ברזיק-פרידלנד | 100 העוגות הטובות של על השולחן | פורסם 14/09/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 55 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

את בולוניה כולנו מכירים כמולדת רוטב הבולונז, אבל לעיר המכונה “לה גראסה” (השמנה) יש עוד כמה מהלכים קולינריים ראויים לציון, למשל העוגה הזאת. למרות השימוש בקציפת החלבונים מדובר בעוגה מהזן הסופר-שוקולדי העסיסי והדחוס. העוגה נטולת קמח ולכן מתאימה גם לפסח.

מרכיבים :

תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ

250 גרם שוקולד מריר משובח קצוץ (60% מוצקי קקאו לפחות)

250 גרם חמאה חתוכה לקוביות

250 גרם (21/2 כוסות) שקדים טחונים דק

6 ביצים מופרדות

1 כף קליפת תפוז מגוררת

30 מ”ל (2 כפות) ליקר תפוזים (לא חובה)

250 גרם (11/4 כוסות) סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית בתחתית ובשוליים ומרפדים בנייר אפייה.

2 ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על בן מארי. מוסיפים שקדים, חלמונים, קליפת תפוז מגוררת וליקר ומערבבים לתערובת אחידה.

3 מקציפים חלבונים וסוכר 6-5 דקות לקצף יציב אך לא נוקשה. מערבבים רבע מהקצף לתוך תערובת השוקולד. מקפלים לתערובת השוקולד מחצית מהקצף הנותר בזהירות, ואז את שאר הקצף. מעבירים לתבנית.

4 אופים כ-30 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח עם פירורים.

* גיוון: לפני ההגשה יוצקים על העוגה גאנאש שוקולד.

 הכנתם? ספרו לנו איך יצא!