אוכל

לביבות בטטה

קלות להכנה, ומאוד מומלצות! לא לשכוח מטבל שמנת, בלעדיו החוויה לא מושלמת. תיהנו

עמנואל רוזנצוייג | mako אוכל | פורסם 18/12/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.5 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

חצי קילו בטטה, לא קלופה

כוס חלב

4-5 כפות קמח לבן

3 ביצים גדולות

4 חלבונים

3 כפות שמנת מתוקה 38%

20 גרם חמאה

5 כפות שמן בוטנים או שמן קנולה (לא להשתמש בשמן זית שישנה את טעם הלביבות)

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הבטטה במים ומלח עד שמתרככת (בערך 30 דקות).

2 קולפים את הבטטה ואם היא לחה, מייבשים בתנור במשך 10 דקות בחום של 150 מעלות (אם הבטטה לא תהיה יבשה מספיק, יהיה צורך ביותר קמח).

3 מועכים את הבטטה המבושלת לפירה עדין.

4 מוספים את החלב הקר, מערבבים ומניחים לתערובת להתקרר.

5 מערבבים לתוך התערובת 4 כפות קמח.

6 מוסיפים את הביצים אחת אחת ואז את החלבונים. מערבבים כל הזמן.

7 מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים עד שהתערובת דומה לקרם לקינוחים.

8 מתבלים במלח.

9 ממיסים במחבת את החמאה ומעט שמן.

10 מבצעים בדיקה ועם כף יוצרים לביבה אחת. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה קלה. אם הלביבה מתפרקת במהלך הטיגון, סימן שחסר קמח. במקרה כזה, מוסיפים עוד כף אחת ובודקים שוב. לא כדאי להוסיף יותר מדי קמח, אלא רק במידה שתשמור על הלביבה שלמה.

11 מטגנים את כל הלביבות.

אופן ההגשה:

מניחים את הלביבות על צלחת ומגישים