אוכל

עוגה כתומה - תפוז, משמש פאפיה

קלה להכנה, קלה בפה וקלה בערך הקלורי אך לא קלה בערך התזונתי

תמי בן דוד | הבלוג קולינריא | פורסם 08/09/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

1/3 כוס שמן קנולה

3 ביצים

¼ כפית אבקת וניל טהור

כוס תחליף סוכר

½ כפית גרידת תפוז

¼1 כוסות קמח משופר לעוגות ולעוגיות נ"ג

1 כפית סודה לשתיה

1/3 כוס לימונדה (ללא סוכר- קנוי/מוכן או טרי בהכנה עצמית)

הכתומים

4 משמשים מיובשים

3 מקלות פפאיה מיובשת (ללא סוכר)

חופן קליפות תפוז

לגימור וציפוי

3/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי

3 כפות סירופ אגבה (לחמם חצי דקה במיקרו)

2 כפות אגוזי מלך טחונים

אופן ההכנה:

1 מקציפים את השמן, הביצים, אבקת הוניל, גרידת התפוז ותחליף הסוכר יחד למסה אוורירית.

2 מנמיכים את מהירות המערבל למינימום ומוסיפים את הקמח (עם אבקת הסודה) לסירוגין עם הלימונדה.

3 מפסיקים את פעולת המערבל ברגע שהקמח נטמע בתערובת והמסה הופכת סמיכה ואחידה.

4 קוצצים לקוביות קטנות את כל "הכתומים" ומבליעים אותם בתנועת קיפול (עם כף גדולה) לתוך בלילת הבצק עד פיזור שווה.

5 יוצקים את בלילת הבצק לתבנית משומנת ומרופדת בנייר אפייה.

6 אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני 175ºC משך 38-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

7 מוציאים, מניחים את העוגה בתבנית ויוצקים עליה את מיץ התפוזים בעודה חמה.

8 מצננים על רשת, מברישים בסירופ אגבה מחומם מעט ומפזרים אגוזים טחונים.

9 העוגה טעימה גם חמה אך משתבחת לאחר מספר שעות כאשר מיץ התפוזים נספג והופך את העוגה לעסיסית.

לעוד מתכונים מקוריים וטעימים המיועדים לאוכלוסיות מיוחדות (צליאק, סוכרת, כולסטרול, דיאטה וכו') היכנסו לבלוג קולינריא