קציצות בקר ברוטב סלק עגבניות ולימון
בניחוח כוסברה ונענע
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לקציצות:
500 גרם בשר בקר טחון
2 כף קמח לבן
2 ביצים
בצל בינוני קצוץ
סלק בינוני מרוסק
מלח
פלפל
לרוטב:
1 ליטר ציר עוף
1 בצל קצוץ
2 סלקים קלופים וחתוכים לקוביות
2 קישואים חתוכים לקוביות
3 עגבניות בשלות קלופות וחתוכות לקוביות
3 שיני שום כתושות
חופן עלי כוסברה
6 ענפי נענע
מיץ משני לימונים
כפית רסק עגבניות
מלח
פלפל
סוכר
אופן ההכנה:
1 מערבבים היטב את החומרים לקציצות, מתבלים במלח ופלפל. יוצרים קציצות בגודל בינוני ומטגנים במחבת טפלון עם מעט שמן. אין צורך לבשל לחלוטין רק להשחים מבחוץ.
2 לרוטב: בסיר גדול מטגנים את הבצל במעט שמן נייטראלי, מוסיפים את הסלק וממשיכים לבשל 2-3 דקות, מוסיפים את העגבניות, השום, הרסק ואת ציר העוף ומיץ הלימון ומביאים לרתיחה.
3 קושרים את ענפי הנענע והכוסברה בצרור ומוסיפים לנוזלים, מתבלים במלח, פלפל וסוכר ומבשלים כ 30 דקות.
4 מוסיפים את קוביות הקישוא ואת הקציצות ומבשלים יחדיו כ 20 דקות.
5 מקשטים בכוסברה ובעלי נענע ומגישים מיד, אפשר עם לימון טרי- לחובבי החמצמצות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!