אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

עוגת תותים ומסקרפונה קפואה

עוגה קפואה שכולה חגיגה גלידתית, ורודה ומרעננת על בסיס פריך של שקדים ותמרים, תענוג בפה ותאווה לעיניים

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 19/08/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

תבנית בקוטר 24 ס"מ

לבסיס:

2 כוסות (350 גרם) שקדים טבעיים על קליפתם

15 תמרים (רצוי מזן מג'הול) מגולענים

1 כף (15 מ"ל) שמן קנולה

לקרם התותים:

2 כוסות (300 גרם) תותים שטופים ונקיים מעוקץ

מיץ מחצי לימון

3/4 כוס (200 גרם) דבש

2 מכלים (500 מ"ל) גבינת מסקרפונה

2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

2 כפות (20 גרם) אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבסיס: טוחנים יחד במעבד מזון את התמרים והשקדים לקבלת מחית אחידה. מוסיפים את השמן ומערבלים היטב (ניתן ללוש עם הידיים). משטחים את התערובת באופן אחיד בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, ומניחים בשולי התבנית שקף לאפייה (לא חובה). מעבירים למקפיא.

2 מכינים את קרם התותים: טוחנים יחד במעבד מזון את התותים, הדבש ומיץ הלימון למחית אחידה. מעבירים את המחית לקערת המיקסר. מוסיפים את הגבינה, השמנת המתוקה ואבקת הסוכר. בעזרת מטרפה ידנית מערבבים היטב, על מנת לרכך את הגבינה. מחברים את בלון ההקצפה ועל מהירות גבוהה מקציפים את התערובת עד לקבלת קצפת יציבה (אך נזהרים מהקצפת יתר).

3 יוצקים את הקרם על גבי הבסיס, ובעזרת מרית מיישרים את פני העוגה. מעבירים למקפיא להתייצבות למשך כ-3 שעות, מעטרים בתותים טריים ומגישים. אם מקפיאים לזמן ממושך יותר, יש לקחת בחשבון זמן הפשרה (כשעה בטמפרטורת החדר או כ-3 שעות בקירור). לאחר ההפשרה ניתן לשמור במקרר.

העוגה נשמרת במקרר עוד כיומיים נוספים.

* נגמרה עונת התותים? ניתן להמיר את התותים בפירות יער טריים או קפואים (לאחר הפשרה).

מבוסס על מתכון מתוך Green Kitchen Stories

* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!