עוגת יוגורט יוונית
אחרי שנים של חוברות מתכונים חגיגיות בחרו בגד את העוגה שמנצחת את כל העוגות - והזוכה היא עוגת הגבינה הזאת של לימור לניאדו תירוש, שמצליחה להיות קרמית ועשירה אך לא כבדה מדי, והכל בזכות היוגורט
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
ערכנו משאל עם קטן וביקשנו מחובבי אפייה לנסות כמה מהמתכונים הפופולריים ביותר שהתפרסמו בחוברות המתכונים של גד לאורך השנים. התוצאה הייתה חד משמעית: עוגת היוגורט של לימור לניאדו תירוש מ-2021 השאירה את כולם פעורי פה. היא קרמית ועשירה מבלי להיות כבדה; מתקיים בה איזון מושלם בין מתיקות לחמיצות; ויש לה מראה של עוגת ויטרינה מקצועית, בזכות המתכון המדויק. רק צריך לעקוב אחר ההנחיות, לא לוותר על סינון הגבינות ולהקפיד על צינון של לפחות 12 שעות לאחר שהעוגה מוכנה.
מרכיבים :
לתחתית (לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ):
250 גרם (שרוול) פתי בר, שבורים גס
100 גרם חמאה רכה ועוד קצת לשימון התבנית
3 כפות (60 גרם) דבש
לעוגה:
קילו ו-200 גרם יוגורט יווני 10%
3 גביעים (600 גרם) גבינת שמנת ניו יורק 30%
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
3 כפות (25 גרם) קורנפלור מנופה
1 כפית תמצית וניל אמיתית
רבע כפית מלח
5 ביצים (L)
להגשה (לא חובה):
רבע כוס דבש נוזלי
חופן עלי ורדים מיובשים או פיסטוקים קצוצים
אופן ההכנה:
1 ערב לפני האפייה: מרפדים מסננת גדולה בבד חיתול ומניחים את המסננת מעל קערה. שמים בבד יוגורט יווני וגבינות שמנת ומעבירים למקרר ללילה להגרת נוזלים.
2 מכינים את העוגה: מרפדים תחתית של תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ בנייר אפייה. מרפדים גם את הדפנות של התבנית ברצועות נייר אפייה. אפשר להדביק את רצועות הנייר עם מעט חמאה מומסת.
3 מכינים את התחתית: טוחנים פתי בר, חמאה ודבש במעבד המזון לתערובת פירורית, מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית בשכבה אחידה. מעבירים למקפיא לחצי שעה לפחות.
4 מחממים תנור ל-200 מעלות ומניחים תבנית עם 2 ליטר מים רותחים בתחתית התנור.
5 מעבירים את תערובת היוגורט והגבינות למיקסר. מוסיפים סוכר, קורנפלור, תמצית וניל ומלח ומערבלים במהירות נמוכה עם וו גיטרה עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים בזריזות ביצה אחר ביצה ומערבלים קצרות רק עד שהן נטמעות בתערובת. היזהרו מערבוב יתר.
6 יוצקים את הבלילה לתבנית, מעבירים לתנור ואופים 15 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל-100 מעלות ואופים שעה ו-20 דקות, עד שהעוגה מוכנה אבל עדיין רוטטת מעט במרכזה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו עוד חצי שעה. שימו לב: לא פותחים את דלת התנור במהלך האפייה.
7 מוציאים את העוגה מהתנור, מצננים ומעבירים למקרר ל-12 שעות לפחות ועד 3 ימים.
8 לפני ההגשה מחלצים את העוגה מהתבנית, יוצקים עליה דבש מחומם קלות, מפזרים עלי ורדים או פיסטוקים קצוצים ומגישים.
לומדים מניסיון:
** סינון הגבינות חשוב, אל תוותרו עליו! אם אין זמן, אפשר לקצר את משך הסינון ל-6 שעות.
** לקבלת עוגה ישרה וצחורה כמו ברבור הקפידו למקם בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים ולרפד את דופנות התבנית ברצועות של נייר אפייה. כמו כן, את התבנית ממקמים בשליש התחתון של התנור ולא גבוה מדי, כדי שהעוגה שלא תשחים.