אוכל
צילום׃ קרן לוי, mako אוכל

לחם בירה

יש דברים בחיים שצריך לדייק בהם. מתכון ללחם למשל - זה לא מקום לחפף בו. מתכון טוב ללחם בירה - זו כבר סיבה להיכנס למטבח, להתפיח, לקמח, ללוש ולחכות בדיוק כמה שצריך. התוצאה: קריספית מבחוץ ומדהימה מבפנים

בל קפצן | mako אוכל | פורסם 05/11/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-2 כיכרות:

1 קילו קמח לחם

2 כפות שמרים יבשים

2 כפות מולסה או סוכר חום

500 מ"ל בירה לבנה (עדיפות לבירת חיטה)

50 מ"ל שמן זית

1 כף מלח גס

אופן ההכנה:

1 מנפים את הקמח לקערת מיקסר ומוסיפים את השמרים. מערבבים ומוסיפים את שאר החומרים פרט למלח. לשים כ-3 דקות עם וו לישה במהירות איטית. מוסיפים את כף המלח וממשיכים ללוש עוד כ-7 דקות במהירות איטית.

2 יוצרים כדור מהבצק, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח (כשעה בקיץ, כשעה וחצי עד שעתיים בחורף).

3 מחלקים את הבצק ל-2 כדורים שווים. על משטח מקומח מרדדים כל כדור בצק למלבן ומגלגלים לכיכר שמנמנה.

4 מניחים את הכיכרות באופן מרווח על תבנית אפייה גדולה מרופדת נייר אפייה. מכסים במגבת ומתפיחים שוב עד הכפלת הנפח (כדי לקבל את דוגמת הפסים כמו בתמונה משתמשים בתבניות במבוק ללחם, מקומחות).

5 מחממים תנור ל-200 מעלות. חורצים חריצים בכיכרות התפוחות בעזרת סכין חדה מאוד. כדי לקבל קרום קריספי, מניחים בתחתית התנור קערה חסינת חום עם 2 כוסות מים רותחים.

6 אופים את הכיכרות כ-40 דקות עד הזהבה. מצננים על רשת ופורסים.

>> אם עוד לא ניסיתם את לחמניות הבצל האלה - אתם פשוט חייבים
>> 25 סיבות טעימות לעלות לירושלים