צילום׃ מוטי פישבין, בגליל ובגולן, מתכונים של שפים מהצפון
עגבניות ממולאות בפסטו
שילוב טעמים מנצח באדיבות מסעדת אינויטו, חד-נס
אלינוער רבין | בגליל ובגולן, מתכונים של שפים מהצפון
| פורסם 18/02/10
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
4 עגבניות גדולות
8 כדורי גבינת מוצרלה פרוסים
פירורי לחם
שמן זית
לפסטו
צרור עלי בזיליקום
5 שיני שום
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת דק
100 גרם צנוברים
¾ כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מכינים תחילה את רוטב הפסטו - שמים בקערת מעבד מזון את עלי הבזיליקום, השום, הגבינה והצנוברים. מפעילים את המעבד תוך הוספת השמן בזרם איטי. מעבדים לתערובת אחידה. מעבירים לקערה. מוסיפים כמות שווה של פירורי לחם ומערבבים.
2 חוצים את העגבניות, מסירים פרוסה משני הקצוות, העליון והתחתון כדי שיתקבל בסיס יציב. מרחיקים חלק מפנים העגבנייה. ממלאים את השקע שהתקבל בתערובת הפסטו ומניחים מעל פרוסות מוצרלה. מזלפים מעל מעט שמן זית.
3 אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות