אוכל
צילום׃ דרור כץ, אמנות הפטיסרי, הוצאת כל טקסט

כדורי שוקולד תפוז

כמה אנחנו אוהבים את עוגיות השוקולד עם הפסגה המושלגת, שמתפוצצת באפייה וחושפת את הבפנים השוקולדי. ואם מדובר במתכון של דודו אוטמזגין - אז בכלל

דודו אוטמזגין | אמנות הפטיסרי, הוצאת כל טקסט | פורסם 26/01/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 82 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (100 מנות):

210 גרם שוקולד מריר

30 גרם חמאה

2 ביצים

60 גרם סוכר (1/3 כוס פחות כפית)

כף ליקר תפוזים

קליפה מגורדת מ-1 תפוזים

60 גרם קמח (1/2 כוס פחות 1/2 כף)

3 גרמים אבקת אפייה (2/3 כפית)

70 גרם אבקת שקדים (3/4 כוס ועוד כפית)

לציפוי:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 ממיסים יחד במיקרוגל את השוקולד והחמאה.

2 מקציפים את הסוכר והביצים במיקסר.

3 מוסיפים למיקסר את תערובת השוקולד, הליקר וקליפת התפוז ומערבבים.

4 מוסיפים בתנועת קיפול את הקמח, אבקת האפייה ואבקת השקדים.

5 מעבירים את התערובת לקערה, מכסים בניילון נצמד ומשהים במקרר 3 שעות לפחות.

6 מגלגלים מהתערובת כדורים בקוטר 3 ס"מ ומצפים באבקת סוכר.

7 מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 6 דקות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות. שומרים בכלי אטום עד שבועיים.

 

 >> ואם כבר מושחת: עוגת פופקורן ומממתקים