אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

פריטטה של עומר מילר

הפריטטה של עומר מילר נותנת כבוד לקישואים - ירק שרק מחכה להראות לכם מה הוא שווה - אבל הכי חשוב, נהנית ממרקם מטריף בזכות הקצפה קלה ולא מאיימת של החלבונים. מוכנים לארוחת ערב חלומית?

עומר מילר | mako אוכל | פורסם 20/08/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 ביצים (עדיף עם חלמון כתום)

6 כפות שמן זית

1 בצל לבן קטן

2 שיני שום

2 קישואים (אלו שהכי אהובים עליכם)

4 כפות שמנת מתוקה

2 כפות קמח

1 עלה מרווה קצוץ

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה (אפשר גם שמיר למי שאוהב)

100 גרם גבינת פטה כבשים/קשקבל/צפתית קשה

מלח דק

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מפרידים את הביצים. מקציפים קלות את החלבונים לקצף רך.

2 במחבת מחממים שמן זית ומטגנים בצל ושום. מוסיפים קישואים פרוסים.

3 בקערה מערבבים חלמונים, שמנת מתוקה, קמח, מרווה, פטרוזיליה וגבינה מגוררת (משאירים מעט ממנה בצד). ברגע האחרון מוסיפים את הקצף ומערבבים קלות. יוצקים למחבת.

4 מטגנים על אש נמוכה כשהמחבת מכוסה כ-5 דקות. מפזרים עוד קצת גבינה מלמעלה. ניתן להכניס לתנור או להמשיך לטגן במחבת עוד 2 דקות או עד שהפריטטה מוכנה.