שקשוקה דלת קלוריות
שקשוקה דלת קלוריות: טעימה ומזינה ולא חייבת להיות משמינה
- זמן עבודהשעה ורבע
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
2 חצילים בינוניים
6 עגבניות (עדיף עגבניות מסוג תמר)
3 שיני שום קצוצות
2 כפות שמן זית
פלפל
מלח
שבבי צ'ילי יבש
2 ביצים
100 גרם גבינה צפתית או בולגרית 5% שומן
2 פרוסות לחם טרי
אופן ההכנה:
1 קולים את החצילים בגריל בחום הכי גבוה שיש, עד שהקליפה מתפחמת מעט. הופכים את החצילים וקולים גם מהצד השני. מוציאים מהתנור ומניחים בקערה להצטננות.
2 כשניתן לגעת בהם, חורצים בחצילים חתך לאורכם ומוציאים בעזרת כף את תוכנם לקערה ומסננים אותם מהנוזלים.
3 חותכים את העגבניות לקוביות קטנות.
4 מטגנים מעט את השום במחבת על אש בינונית. מוסיפים את העגבניות החתוכות ומבשלים עד שהן מתרככות מעט. אם יש צורך מוסיפים מספר כפות מים ומערבבים מדי פעם.
5 מוסיפים את החצילים הקלויים למחבת. מתבלים במלח ופלפל, ומי שרוצה יכול להוסיף גם שבבי צ'ילי יבש.
6 יוצרים 2 גומות ושופכים לתוכן בזהירות את הביצים. מוסיפים מסביב גם קוביות גבינה צפתית או בולגרית.
7 מורידים לאש קטנה, מכסים ומבשלים עד שהביצים עשויות במידה הרצויה. מגישים עם לחם.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
נטע בירן היא התזונאית של רשת הולמס פלייס