אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

שקשוקה דלת קלוריות

שקשוקה דלת קלוריות: טעימה ומזינה ולא חייבת להיות משמינה

נטע בירן | mako אוכל | פורסם 02/08/12 
  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 36 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 חצילים בינוניים

6 עגבניות (עדיף עגבניות מסוג תמר)

3 שיני שום קצוצות

2 כפות שמן זית

פלפל

מלח

שבבי צ'ילי יבש

2 ביצים

100 גרם גבינה צפתית או בולגרית 5% שומן

2 פרוסות לחם טרי

אופן ההכנה:

1 קולים את החצילים בגריל בחום הכי גבוה שיש, עד שהקליפה מתפחמת מעט. הופכים את החצילים וקולים גם מהצד השני. מוציאים מהתנור ומניחים בקערה להצטננות.

2 כשניתן לגעת בהם, חורצים בחצילים חתך לאורכם ומוציאים בעזרת כף את תוכנם לקערה ומסננים אותם מהנוזלים.

3 חותכים את העגבניות לקוביות קטנות.

4 מטגנים מעט את השום במחבת על אש בינונית. מוסיפים את העגבניות החתוכות ומבשלים עד שהן מתרככות מעט. אם יש צורך מוסיפים מספר כפות מים ומערבבים מדי פעם.

5 מוסיפים את החצילים הקלויים למחבת. מתבלים במלח ופלפל, ומי שרוצה יכול להוסיף גם שבבי צ'ילי יבש.

6 יוצרים 2 גומות ושופכים לתוכן בזהירות את הביצים. מוסיפים מסביב גם קוביות גבינה צפתית או בולגרית.

7 מורידים לאש קטנה, מכסים ומבשלים עד שהביצים עשויות במידה הרצויה. מגישים עם לחם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

נטע בירן היא התזונאית של רשת הולמס פלייס