אוכל
צילום׃ istockphoto

מרק מינסטרונה פשוט וקל

מרק הירקות המפורסם של האיטלקים, עם פתיתים וקוביות קטנטנות של פרמזן

תמר כהן צדק | גלובס | פורסם 09/01/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 57 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 תפוח אדמה

1 גזר

1 סלרי

1 בצל

2 עגבניות

מעט שמן, לטיגון

1 כוס שעועית יבשה (לבנה או חומה), שהושרתה לילה במים

1 כוס פתיתים

50 גרם פרמזן, חתוכה לקוביות

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 חותכים את הירקות לקוביות קטנות של 1/2 ס"מ. שמים בסיר מעט שמן, ומאדים את הירקות למעט העגבניות על להבה בינונית במשך כ-5 דקות. 

2 מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את השעועית ומכסים במים. מבשלים עד שהשעועית מתרככת, במשך כ-40 דקות או יותר.

3 מוסיפים את העגבניות, את הפתיתים ואת קוביות הפרמזן ומבשלים כ-30 דקות נוספות. מתבלים לפי הצורך.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!