לחמניות בריוש עם חמאת שום שמיר
כל בראנץ' שמכבד את עצמו צריך לחמניות, ואם אפשר כאלה מועשרות בחמאה, שהן משהו שבין לחמנייה לבריוש - בכלל טוב. עכשיו הוסיפו לכל זה חמאת שום, ותראו מה זה לגעת בשמים
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
500 גרם קמח לחם, מנופה
7 גרם מלח
50 גרם סוכר
10 גרם שמרים יבשים
140 מ"ל חלב 3%
5 ביצים
250 גרם חמאה רכה
לחמאת שום שמיר:
50 גרם חמאה רכה
4 שיני שום טריות, כתושות
כפית מלח ים אטלנטי
חצי זר שמיר, קצוץ דק
אופן ההכנה:
1 שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, בצד אחד מלח וסוכר ובצד השני שמרים (אנחנו רוצים שהשמרים לא יבואו במגע עם המלח והסוכר).
2 מוסיפים חלב וביצים ולשים במהירות נמוכה כ-2 דקות.
3 מגבירים מהירות וממשיכים ללוש כ-6 דקות נוספות, עד שהבצק מגיע למרקם רך ואחיד.
4 מוסיפים בהדרגה את החמאה הרכה וממשיכים ללוש כ-5 דקות נוספות. במידת הצורך עוצרים את פעולת המיקסר ובעזרת מרית מורידים את הקמח שהצטבר בדפנות.
5 מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, מעבירים לקערה מקומחת קלות, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה שלם (הבצק יוצא רך מאוד, וזה בסדר).
6 ביום למחרת מוציאים את הבצק, מקמחים משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל-17 יחידות, כל יחידה במשקל 70 גרם.
7 מעצבים כל חתיכת בצק לכדור שפניו חלקים ויפים.
8 מסדרים את הכדורים על תבנית מרופדת נייר אפייה עם רווח של 2 ס"מ בין זה לזה. מכסים במגבת ומתפיחים שעה עד שעתיים.
9 אופים 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות.
10 מכינים את חמאת השום-שמיר: מערבבים את כל החומרים בקערה קטנה בעזרת מרית.
11 מברישים את המאפים כשהם חמים בחמאת שום שמיר ומגישים.