אוכל

סיגרים במילוי חבושים

המתכון של אהרוני לסיגרים במילוי מפתיע ומתוק

ישראל אהרוני | שיעור פרטי עם אהרוני | פורסם 13/10/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.8 41 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לסיגרים

דפי בצק פילו מוכן

מילוי לסיגרים

3 חבושים קלופים חתוכים לקוביות קטנטנות
5 כפות שמן
חצי כוס סוכר
חצי כוס צימוקים מושרים במיץ לימון
כפית קליפת לימון מגורדת
כפית מיי פריחת הדרים

לרוטב דבש מתובל

לכל כוס דבש מוסיפים:
מקל וניל
מקל קינמון
1 כוכב אניס
3 תרמילי הל
סרט מחצי קליפת לימון
כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
מבשלים 30 דק' על להבה נמוכה ( לא מביאים לרתיחה)

אופן ההכנה:

מטגנים מעט את קוביות החבושים. מוסיפים סוכר, צימוקים מושרים יחד עם המיץ ומבשלים כמה דקות. אם צריך מוסיפים מעט מים. מקררים במסננת. גוזרים את בצק הפילו לריבועים של כ-12 ס"מ. מורחים כל ריבוע בחמאה מומסת עם מברשת. שמים גליל שקדים על צלע הריבוע. מקפלים שוליים ומגלגלים לסיגרים. שמים על תבנית ע נייר אפייה משומן ואופים בחום של 200 מעלות כ-15 דקות. מעבירים לכלי ומפזרים מעל את אבקת הסוכר.