אוכל
צילום׃ מריוס הרמן, פורום המתכונים של תפוז

מרק קובה

מרק טעים ועשיר עם כופתאות סולת בניחוחות ביתיים

מריוס הרמן | פורום המתכונים של תפוז | פורסם 24/02/10 
  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 140 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

למלית

2-3 כפות שמן לטיגון

6 בצלים גדולים קצוצים דק

1 ק''ג בשר בקר טחון (על החורים הגדולים במטחנת הבשר)

5 שיני שום קצוצות דק

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

כף וחצי תערובת בהרט לקובה

חצי כפית כמון

חצי כפית כורכום

150 גרם צנוברים

למרק

3 כפות שמן לטיגון

4 בצלים בינוניים קלופים וקצוצים דק

2 כפות גדושות רסק עגבניות

דלורית גדולה, מקולפת ומנוקה מגרעינים, חתוכה לחתיכות גדולות יחסית

2 גזרים רחוצים היטב ופרוסים לפרוסות בעובי 1-2 ס''מ

3 קישואים רחוצים ופרוסים לפרוסות בעובי 2 ס''מ

4 תפוחי אדמה לא גדולים, קלופים, רחוצים וחתוכים לרבעים\שישיות

3 עלי מנגולד גדולים, רחוצים וחתוכים לחתיכות קטנות (כולל החלק הלבן)

3 גבעולי סלרי (כולל העלים), רחוצים היטב וקצוצים

מיץ טרי מ-2-3 לימונים בשלים (כדאי לבחור בלימונים בעלי קליפה דקה, המכילים יותר מיץ)

כמה שיני שום מקולפות ופרוסות

כפית מלח

2 כפות סוכר

חצי כפית כמון

כף בהרט

כמעט כפית כורכום

חצי כפית פלפל שחור

כפית פפריקה מתוקה

לבצק

חצי קילו ג'ריש

בערך כוס וחצי מים

כ-400 גרם סולת

ביצה אחת

רבע כפית פלפל לבן

רבע כפית בהרט

שליש כפית כורכום

2 כפות שמן

חצי כפית מלח

3 כפות קמח לבן

אופן ההכנה:

להכנת המלית

1 מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא הופך לשקוף וחלקו מתחיל להזהיב קלות.

2 מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן על להבה נמוכה תוך ערבוב לעתים קרובות, עד שהבשר משחים בצורה אחידה אך אינו מקבל צבע חום.

3 מוסיפים את השום הקצוץ והתבלינים וממשיכים לטגן תוך ערבוב 5 דקות נוספות.

4 טועמים, מתקנים תיבול אם צריך, מוסיפים את הצנוברים ומטגנים 5 דקות נוספות.

5 מורידים מהאש, מצננים לטמפרטורת החדר ומאחסנים בקופסת פלסטיק ללילה במקרר, כדי לוודא שהמלית צוננת (אסור למלא את הכופתאות במלית חמה).

להכנת המרק

1 מחממים בסיר גדול את השמן ומזהיבים את הבצלים הקצוצים.

2 מוסיפים את רסק העגבניות וכל שאר החומרים, וממלאים מים.

3 לאחר שהמים מגיעים לרתיחה מנמיכים את הלהבה, מנקים את הקצף שהצטבר למעלה בעזרת כף ומבשלים על אש קטנה 40-50 דקות.

להכנת הבצק

1 שמים בקערה גדולה ועמוקה את הג'ריש, מוסיפים כוס מים וממתינים מספר דקות.

2 מוסיפים את הסולת, הביצה והתבלינים ולשים ידנית. אם התערובת יבשה מדי אפשר להוסיף עוד מים (כל פעם מעט).

3 מוסיפים את הקמח וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק גמיש.

להכנת הקובה

1 מרטיבים את הידיים. לוקחים חתיכת בצק בערך בגודל כדור פינג-פונג, ומגלגלים אותה בין כפות הידיים עד לקבלת כדור.

2 עושים בזהירות שקע עמוק במרכז הכדור, בעזרת האצבעות, וממלאים אותו בכפית מהמלית.

3 מותחים בזהירות את שולי הבצק שסביב הגומה עד שסוגרים אותה מעל המלית. מהדקים את הבצק בעזרת האצבעות.

4 מגלגלים בזהירות את הכדור שנוצר בין כפות הידיים, ומניחים על ניילון. יוצרים כך לפחות 20 כדורים.

5 מכניסים את הכדורים למרק בזהירות, ומבשלים על אש קטנה 10-15 דקות, או עד שכופתאות הקובה צפות.

6 מכבים את האש וממתינים לפחות שעה, כדי שטעם המרק ייספג בבצק. מחממים ומגישים.