אוכל

עוגת שיש חגיגית בקלי קלות

בואו לטעום עוגה חלומית ופשוטה ללא גלוטן וללא סוכר

תמי בן דוד | הבלוג קולינריא | פורסם 08/09/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3 46 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לשכבות הוניל

4 ביצים גדולות

2 כפיות סוכר

¹/³ כוס (70 מ"ל) שמן

1 שקית (500 גרם) תערובת להכנת עוגת וניל ללא גלוטן

¼ כוס (60 מ"ל) מים

לשכבות השוקולד

4 ביצים גדולות

2 כפיות סוכר

¹/³ כוס (70 מ"ל) שמן

1 שקית (500 גרם) תערובת להכנת עוגת שוקולד ללא

¼ כוס (60 מ"ל) מים

כ-50 גרם סוכריות דרז'ה או פצפוצי שוקולד (לשלב התבנית)

אופן ההכנה:

הוראות ההכנה זהות לגבי שתי התערובות, אך כמובן יש להכין כל תערובת בנפרד (היציקה לתבנית/יות תעשה משתי הקערות לסירוגין)

1 מעבירים לקערת מערבל את הביצים עם הסוכר ומקציפים במהירות גבוהה לקצף אוורירי.

2 מנמיכים את מהירות הערבול לנמוכה ומוסיפים בזרם דק את השמן.

3 כשהשמן נטמע, מוסיפים בשלושה שלבים את תוכן התערובת ולאחריה את המים.

4 מעלים את מהירות הערבול לבינונית וממשיכים בהקצפה 3 עד 4 דקות. אמורה להתקבל בלילה צמיגית משהו בדרגת סמיכות בינונית.

להכנת התבניות:

1 משמנים ו'מקמחים' בסוכר גס את תבנית האפייה.

2 יוצקים שליש מתערובת הוניל למרכז התבנית ובמרכזה יוצקים שליש מתערובת השוקולד, מפזרים מעט סוכריות דרז'ה שוקולד וחוזרים על פעולת היציקה הכפולה (והסוכריות) פעמיים נוספות (שני השלישים הנותרים של הבלילות).

3 אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני משך 40 דקות (כמובן שזמן האפייה משתנה בהתאם לגודל/חומר התבנית).

4 מוציאים מהתנור, משהים מעט (כרבע שעה) והופכים על רשת, מחלצים מהתבנית ומשהים עד השלמת צינון מוחלט.

לעוד מתכונים מקוריים וטעימים המיועדים לאוכלוסיות מיוחדות (צליאק, סוכרת, כולסטרול, דיאטה וכו') היכנסו לבלוג קולינריא