אוכל
צילום׃ mako

ספינג' במילוי שמנת

סופגניות מטוגנות מעולות, עם רוטב תותים מתוק ובמילוי של קרם שמנת וריקוטה

אליהב שאשון | מאסטר שף | פורסם 11/03/13 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 268 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

קילו קמח

ביצה

כוס סוכר

2 כפות שמרים יבשים

2 כוסות מים חמים

כוס שמן

כפית מלח

לטיגון: שמן עמוק

לרוטב:

קופסת תותים

2 כוסות סוכר

חצי כוס דבש

מקל קינמון

מעט ציפורן

מעט זעפרן

מיץ מחצי לימון

מעט וניל

לקרם:

מיכל שמנת מתוקה

מיכל שמנת חמוצה

רבע כוס סוכר

מעט וניל

חצי כוס גבינת ריקוטה

אופן ההכנה:

1 לשים את כל חומרי הבצק למעט המלח במיקסר כ-10 דקות. מוסיפים את המלח, לשים עוד מעט ומניחים לתפיחה של 10 דקות.

2 מבשלים יחד את חומרי הרוטב על אש קטנה, בערך 40 דקות. טוחנים.

3 מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר, מוסיפים את השמנת החמוצה והווניל ומקציפים עוד. מוסיפים ריקוטה וממשיכים להקציף. מצננים.

4 יוצרים עם ידיים רטובות עיגולים בגודל של שזיף, ויוצרים בעזרת האצבע חור באמצע.

5 מטגנים את הסופגניות בשמן עמוק. ממלאים בקרם ומגישים עם הרוטב.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!