אוכל
צילום׃ none

סביצ'ה

דג כבוש במיץ לימון ומלח. מתכון מנצח של אידי ישראלוביץ'

אידי ישראלוביץ | הדגים של אידי, הוצאת כנרת | פורסם 03/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 190 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

גרסת הדג הכבוש המגיעה מארצות דרום-אמריקה. אין ספק שזו אחת ממנות הדגים הכי מרעננות שיש - הן בטעם והן במראה.

מרכיבים (4 מנות):

700 גרם פילטים נקיים (מעור ומעצמות)של אינטיאס , או לוקוס, או פארידה, או כל דג ים טרי אחר

3 כפות בצל סגול, קצוץ

1 כף פלפל ירוק חריף, קצוץ

2 כפות פלפל אדום מתוק, קצוץ

2 כפות פלפל כתום, קצוץ

שן שום, קצוצה

2 כפות גבעולי סלרי, קלופים וקצוצים

1 כף מלח

מיץ מ-3 ליים (או 2 לימונים)

1 כוס שמן זית

צרור כוסברה, קצוצה דק

צרור פטרוזיליה, קצוצה דק

אופן ההכנה:

1 מערבבים את הירקות הקצוצים בקערה. חותכים את הפילטים של הדג לקוביות קטנות, ומוסיפים לקערה עם הירקות.

2 מוסיפים מיץ ליים (או מיץ לימון) ומלח, ומערבבים. בשלב הזה ישתנה צבעו של הדג, כתוצאה מתהליך הכבישה, ויהפוך ללבן-שקוף.

3 מוסיפים שמן זית, פטרוזיליה וכוסברה קצוצה. מערבבים, מכסים ומצננים למשך 20 דקות.

** הכי יפה להגיש את הסביצ'ה בכוסות שמפניה גבוהות, שדרכן אפשר לראות את יופייה של המנה.