סביצ'ה
דג כבוש במיץ לימון ומלח. מתכון מנצח של אידי ישראלוביץ'
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
גרסת הדג הכבוש המגיעה מארצות דרום-אמריקה. אין ספק שזו אחת ממנות הדגים הכי מרעננות שיש - הן בטעם והן במראה.
מרכיבים (4 מנות):
700 גרם פילטים נקיים (מעור ומעצמות)של אינטיאס , או לוקוס, או פארידה, או כל דג ים טרי אחר
3 כפות בצל סגול, קצוץ
1 כף פלפל ירוק חריף, קצוץ
2 כפות פלפל אדום מתוק, קצוץ
2 כפות פלפל כתום, קצוץ
שן שום, קצוצה
2 כפות גבעולי סלרי, קלופים וקצוצים
1 כף מלח
מיץ מ-3 ליים (או 2 לימונים)
1 כוס שמן זית
צרור כוסברה, קצוצה דק
צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
אופן ההכנה:
1 מערבבים את הירקות הקצוצים בקערה. חותכים את הפילטים של הדג לקוביות קטנות, ומוסיפים לקערה עם הירקות.
2 מוסיפים מיץ ליים (או מיץ לימון) ומלח, ומערבבים. בשלב הזה ישתנה צבעו של הדג, כתוצאה מתהליך הכבישה, ויהפוך ללבן-שקוף.
3 מוסיפים שמן זית, פטרוזיליה וכוסברה קצוצה. מערבבים, מכסים ומצננים למשך 20 דקות.
** הכי יפה להגיש את הסביצ'ה בכוסות שמפניה גבוהות, שדרכן אפשר לראות את יופייה של המנה.