אוכל
צילום׃ stock_xchng

מתכון: אורז חגיגי עם שקדים, צימוקים ומשמשים

אורז קל וייצוגי, עם מלא תוספות והפתעות צבעוניות

דוד גול | showchef.co.il | פורסם 30/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.6 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

- 1 כף שמן רגיל
- 1 כוס אורז
- מס' חוטים של זעפרן
- 3 כפות צמוקים
- 3 כפות שקדים מולבנים פרוסים
- 3 כפות משמשים מיובשים
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה
- 2 גזר קצוץ
- 1 בצל קצוץ
- שן שום קצוצה
- מלח, פלפל

אופן ההכנה:

1) בסיר מתאים מחממים השמן ומוסיפים האורז ושאר המצרכים. 2) מערבבים היטב ומטגנים על אש בינונית מס' דקות עד שהאורז מלבין וממש חם. 3) מוסיפים 2 כוסות מים רותחים. 4) מערבבים וטועמים ואם צריך מוסיפים עוד מעט מלח. 5) מכסים ומאדים על אש קטנה 20 דקות, מכבים ומחכים עוד 10 דקות ואז מגישים.