אוכל

עוגת תפוזים ושמן זית קלאסית

אצלנו זה עדיין מפתיע אנשים, אבל האיטלקים מרבים להשתמש בשמן זית לאפיית עוגות מהסוג הזה. חשוב להשתמש בשמן זית עדין, שאיננו משתלט על העוגה אלא מבשם אותה בניחוח רענן. אם אין כזה, עדיף להשתמש בשמן ניטרלי

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 05/12/17 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 95 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית בקוטר 22 ס"מ או אינגליש קייק גדולה:

280 גרם (2 כוסות) קמח עוגות

2 כפיות אבקת אפייה

2 ביצים

150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר

160 מ"ל (שני שליש כוס) שמן זית עדין (או שמן רגיל)

240 מ"ל (1 כוס) מיץ תפוזים

קליפה מגוררת מתפוז שלם

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח

להגשה:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.

2 מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה.

3 מקציפים את הביצים בשלמותן במשך 3-4 דקות לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים עוד 2 דקות לקציפה סמיכה.

4 מנמיכים את מהירות הערבול ומוסיפים לאט לאט את השמן והמיץ, קליפת התפוז, הווניל והמלח.

5 מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה.

6 יוצקים לתבנית ואופים 30-35 דקות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים ומניחים על רשת לצינון.

7 הופכים את התבנית ומחלצים את העוגה. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.