אוכל
צילום׃ דניה ויינר, "זיתים", הוצאת ידיעות ספרים

שקשוקה תרד עם זיתים וגבינת פטה

הנה חלום שאנחנו יכולים להגשים, וגם לגמרי מתכוונים לעשות את זה ממש היום בערב: שקשוקה על בסיס כרישה, תרד ועלי מנגולד, עם חיזוק של גבינה מלוחה וזיתים ירוקים. רק מתארגנים על לחמניות קייטנה ונכנסים למטבח

אבנר לסקין | "זיתים", הוצאת ידיעות ספרים | פורסם 06/08/23 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (2 מנות):

1 כוס כרישה קצוצה דק

רבע כוס שמן זית

1 כוס עלי מנגולד קצוצים דק

1 כפית מלח

250 גרם עלי תרד טריים, קצוצים גס

חצי כוס זיתים ירוקים מגולענים

1 כף מיץ לימון טרי

1 כף רוטב סויה

2 ביצים

220 גרם גבינת פטה

אופן ההכנה:

1 במחבת גדולה על להבה נמוכה מטגנים את הכרישה בשמן הזית כ-30 דקות.

2 מוסיפים את עלי המנגולד ואת המלח, מערבבים היטב ומבשלים 15 דקות.

3 מוסיפים את התרד, הזיתים, מיץ הלימון והסויה, מערבבים היטב ומאדים 5 דקות במחבת מכוסה.

4 מסירים את המכסה. שוברים את הביצים מעל התערובת זו ליד זו, וממשיכים לבשל 20 דקות נוספות.

5 מפוררים מעל השקשוקה את גבינת הפטה ומגישים מייד.

** הרוטב יישמר בכלי סגור במקרר עד יומיים. ממש לפני ההגשה מחממים את הרוטב במחבת ומוסיפים את הביצים והגבינה.

** ניתן להכין מנות אישיות.