מאפה שושנים בפסטו
בצק פריך במילוי עגבניות צלויות בגבינה ופסטו
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
לבצק
500 גרם קמח
חצי שקית שימרית
2 כפות סוכר שטוחות
1 כפית מלח
2 ביצים
100 גר' חמאה, רכה
1 כוס חלב פושר
לפסטו
1 חבילה עלי בזיליקום
חופן צנוברים
1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת
1 שן שום
1/2 כוס שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס
לעגבניות הצלויות
1/2 ק"ג עגבניות שרי תמר,חצויות
שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס
1 כף סוכר
200 גר' גבינת עיזים עדינה
200 גר' גבינה בולגרית עיזים
להברשה
חלמון ביצה
2 כפות מים
אופן ההכנה:
אופן הכנת הבצק:
1 מערבבים בקערת מיקסר יחד חלב פושר ושמרים ומניחים למשך כ-10 דקות עד שהתערובת מתחילה לבעבע. מוסיפים את ייתרת חומרי הבצק לקערת : סוכר, מלח, ביצים, וחמאה .נלוש עד לקבלת בצק אחיד, כ-5 דקות לישה.
2 מעבירים את הבצק לקערה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים במקום חמים למשך כשעה וחצי-שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3 מסדרים את חצאי העגבניות בתבנית אפייה, מפזרים מלח, פלפל וסוכר ומזלפים עליהן שמן זית. אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות למשך כחצי שעה, עד שהעגבניות צלויות היטב.
4 מעבדים במעבד מזון את כל המרכיבים של הפסטו: בזיליקום, צנוברים, גבינת פרמז'ן שום, שמן זית, מלח ופלפל ומעבדים לתערובת אחידה אך עם מעט גושים. טועמים ומתקנים תיבול.
5 . מרדדים על גבי משטח מקומח הבצק לעלה מלבני בעובי של כחצי ס"מ. מורחים על גבי כל העלה את ממרח הפסטו, מפזרים עליו את העגבניות הצלויות ומפוררים את שתי סוגי הגבינות.
6 מקפלים את העלה לצורת שבלול וחותכים בעזרת סכין חדה לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ.
7 משמנים תבנית אפייה עם מעט שמן זית ומסדרים את השושנים כך שהן חופפות אך לא צפופות מידי (משום שהבצק עוד יתפח). מכסים במגבת ומתפיחים פעם נוספת למשך כחצי שעה.
8 מברישים את השושנים בחלמון ביצה מדולל במים ואופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות עד שהשושנים אפויות היטב ושחומות, כ-45 דקות.
אופן ההגשה:
חוצים את המאפה לקוביות גדולות ומגישים.