אוכל

מאפה שושנים בפסטו

בצק פריך במילוי עגבניות צלויות בגבינה ופסטו

גילי הלפטק | mako אוכל | פורסם 29/11/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 1 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לבצק

500 גרם קמח

חצי שקית שימרית

2 כפות סוכר שטוחות

1 כפית מלח

2 ביצים

100 גר' חמאה, רכה

1 כוס חלב פושר

לפסטו

1 חבילה עלי בזיליקום

חופן צנוברים

1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת

1 שן שום

1/2 כוס שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס

לעגבניות הצלויות

1/2 ק"ג עגבניות שרי תמר,חצויות

שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס

1 כף סוכר

200 גר' גבינת עיזים עדינה

200 גר' גבינה בולגרית עיזים

להברשה

חלמון ביצה

2 כפות מים

אופן ההכנה:

אופן הכנת הבצק:

1 מערבבים בקערת מיקסר יחד חלב פושר ושמרים ומניחים למשך כ-10 דקות עד שהתערובת מתחילה לבעבע. מוסיפים את ייתרת חומרי הבצק לקערת : סוכר, מלח, ביצים, וחמאה .נלוש עד לקבלת בצק אחיד, כ-5 דקות לישה.

2 מעבירים את הבצק לקערה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים במקום חמים למשך כשעה וחצי-שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3 מסדרים את חצאי העגבניות בתבנית אפייה, מפזרים מלח, פלפל וסוכר ומזלפים עליהן שמן זית. אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות למשך כחצי שעה, עד שהעגבניות צלויות היטב.

4 מעבדים במעבד מזון את כל המרכיבים של הפסטו: בזיליקום, צנוברים, גבינת פרמז'ן שום, שמן זית, מלח ופלפל ומעבדים לתערובת אחידה אך עם מעט גושים. טועמים ומתקנים תיבול.

5 . מרדדים על גבי משטח מקומח הבצק לעלה מלבני בעובי של כחצי ס"מ. מורחים על גבי כל העלה את ממרח הפסטו, מפזרים עליו את העגבניות הצלויות ומפוררים את שתי סוגי הגבינות.

6 מקפלים את העלה לצורת שבלול וחותכים בעזרת סכין חדה לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ.

7 משמנים תבנית אפייה עם מעט שמן זית ומסדרים את השושנים כך שהן חופפות אך לא צפופות מידי (משום שהבצק עוד יתפח). מכסים במגבת ומתפיחים פעם נוספת למשך כחצי שעה.

8 מברישים את השושנים בחלמון ביצה מדולל במים ואופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות עד שהשושנים אפויות היטב ושחומות, כ-45 דקות.

אופן ההגשה:

חוצים את המאפה לקוביות גדולות ומגישים.